Re: Dotaz ohledně minimální daně
*** Jeho příjmy z podnikání přesáhly 15 tis? ***
Re: Dotaz ohledně minimální daně
Na mém programu jsem zadala Vaše čísla a vyšlo mě že tu ztrátu uplatníte příští rok a MZD se na vás vztahuje takže základ 105 000 se zvýší na těch 107300,- Ztrátu samozřejmě uvedete do daň. přiznání na řádek 41 s mínusem a pak kladně do řádku 67. Příští rok si jí budete moct uplatnit když přesáhnete MZD
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
24. 2. 2006 21:08
dobrý večer.
když má manžel příjem ze ZČ po odečtení pojistného 105 000 a z podnikání (vedlejší činnosti) ztrátu 5000 a zároveň nepodniká 1. ani 2. rok, tak se ho minimální daň týká nebo ne?
Dělám totiž výpočet na daňové kalkulačce schekonom.cz a i když zatrhnu v podmínkách k min. dani, že nic nesplňuji, min. daň mi to nepočítá...
Nevím taky, zda jsem to pochopila dobře, že pokud má ztrátu, tak do příjmů z podnikání napíšu 0, protože jinak mi to počítá nějak divně (odečítá ztrátu z minulých let)
Moc děkuji za odpověď