Re: Vysvětlí mi někdo důvod MZD???
JO JO to je ta" podpora drobného podnikání" když mu vláda hází klacky pod nohy.
Pro MZD se sčítá i váš příjem ze zaměstnání. Poslanci asi neví, že většina lidí dělá za minimální mzdu.
Totéž platí i pro výpočet sociálních dávek. Napočítají vám příjem z podnikání 9000,- Kč a nezáleží, jestli to děláte při zaměstnání, mateřské a nebo třeba jako s.r.o.
MZD - tato vláda rozhodla, že máte jako OSVČ určitý zisk (ikdyž ho nemáte)
U Vás je to jiný... jste zaměstnanec a podnikání máte jako vedlejší činnost, takže se Vás MZD netýká... ale doporučuju.. pokud po Vás lidi nechtěj doklady za Vaši práci, vykašlete se na celý ŽL, zrušte ho a máte klid... Pokud někdo bude někdo od Vás chtít doklad do daní, klidně mu ho dejte... do 15000 ročně stejně nic nemusíte danit...
MZD se týká i lidí, kteří jsou zaměsnaní a OSVČ mají jako vedlejší činnost. Sečtou se příjmy ze zaměstnání + příjmy z podnikání a pokud jsou pod určeným základem, musí se ze zákona navýšit a stanovit MZD. Proč? Protože podnikatelé jsou obecně vzato zloději, takže bič na ně a kdo si nevydělá ani tolik, aby to dělalo MZD, má se na podnikání vykašlat, protože mu nejde (ehm, to není můj názor, to jenom tak volně překládám důvody, které ze sebe politici dokážali vytlačit v odpověĎ).
MZD je dobrá věc i když se to někomu nelíbí. Podnikání je za účelam zisku a pokud někdo je neustále ve ztrátě (to není těžké udělat) tak neplatí daně soc. a zdr. poj. Ale ty peníze v rozpočtu chybí. Když jde pak k lékaři, tak chce veškerou péči, když jde po městě tak chce mít chodníky bez děr a podobně. Každý víme, že se ta ztráta nebo malinkaté daně dali bez problému udělat. Znám takové podnikatele a pak nadávají že mají mizerný důchod.
byla by to dobrá věc, kdyby byla domyšlená. proč musí mít např. MZD i manželka, která by se jinak nechala živit manželem a brala dávkya místo toho si podnikáním přivydělává? proč tyto případy nebyly vyřešeny SZM? proč není stanoven MZD ve výši minimální mzdy? chápu když samoživitel podnikatel musí mít MZD, z něčeho žít musí. ale proč by ho musel mít ve výši průměrné mzdy? proč nebyl zvolen medián?
Na jednu stranu máte pravdu, že MZD je možná dobrá věc, ale proč se týká pouze drobných podnikatelů a ne i s.r.o.???
Proč si musím povinně předplácet na důchod, když se ho při tomto pracovním tempu nejspíš nedožiju? Proč mám platit tak vysoké ZP, když k lékaři jdu 2x do roka (zubař- tam už platím téměř vše a gynda) Proč jako jouda jsem teď v sobotu dopoledne v kanceláři místo, abych dělala např. já nevím co... Co se rozčiluju... prostě uznávám MZD, ale měla by být od určitých příjmů... chápu, že někdo, kdo má roční příjem milion a více, měl by nějakou daň zaplatit, ale ti "drobní podnikatelé" s příjmy kolem 250 000 a těch je dost, aby fakt snad raději nejedli, neměli děti a platili jen povinné poplatky... No jo, je to fakt... ať se nechají zaměstnat za 7570 hrubého...
>>>Protože podnikatelé jsou obecně vzato zloději, takže
>>>bič
>>>se na podnikání vykašlat, protože mu nejde
>>
>>MZD je dobrá věc i když se to někomu nelíbí.
>>Podnikání
>>je za účelam zisku a pokud někdo je neustále ve
>>ztrátě
>>(to není těžké udělat) tak neplatí daně soc. a zdr.
>>poj. Ale ty peníze v rozpočtu chybí. Když jde pak k
>>lékaři, tak chce veškerou péči, když jde po městě tak
>>chce
>>mít chodníky bez děr a podobně. Každý víme, že se ta
>>mizerný
>>důchod.
>(zubař- tam už platím téměř vše a gynda) Proč jako jouda
>jsem teď v sobotu dopoledne v kanceláři místo, abych
>dělala např. já nevím co... Co se rozčiluju... prostě
>uznávám MZD, ale měla by být od určitých příjmů...
>chápu, že někdo, kdo má roční příjem milion a více, měl by
>nějakou daň zaplatit, ale ti "drobní podnikatelé" s
>příjmy kolem 250 000 a těch je dost, aby fakt snad
>raději nejedli, neměli děti a platili jen povinné
>poplatky... No jo, je to fakt... ať se nechají zaměstnat za
>7570 hrubého...
Kdo nezkusil podnikat, živit se sám při systému nastaveném na dosti tuhou byrokracii, nevěří .Zkusil jsem obojí a je mi jasné, že je dobré mít závislou činnost. Při tom pak třeba ještě něco bokem podnikat.
Ale to je dobré pro jednotlivce. Pokud řídí stát lidé, kteří nechápou přínos podnikatelů a házejí je do jednoho pytle, předem považují za podvodníky, je to tragedie. Znám mnoho lidí, kteří museli zanechat podnikání a jít radši na pracák, protože je lepší dostat podporu zadarmo než si stejný výdělek opatřit náročným podnikáním, pokud jim po zaplacení daně z MZD vůbec tolik zbude. Ti co to neznají a závistivě pohlížejí na podnikatele asi ..........ale to je zbytečné. Bohužel je jich plno a oni si myslí, že vydělávají na ty chodníky a volí většinově levici, která zadluží naše potomky do desátého kolena. Úroveň těchto lidí..............
Nechte lidi ať si volí koho chtějí. Ono je to vcelku jedno kdo tam je, stejně každý kouká jen aby on měl nejvíc. A podnikáním se dají vydělat peníze pokud je někdo dobrý. Neříkejte že ne. Ale to nemůže dělat každý. Myslím, že ze špatného zaměstnance nemůže být dobrý podnikatel. Chce to hodně obětovat. Nikde nic nedostanete zadarmo a zjistit mezeru na trhu a vrhnout se tam v pravou chvíli je otázka nejen schopnosti ale i štěstí.
A jestli se někdo rozčiluje, že musí v sobotu do kanceláře a pak tu běhá po DF, tak musím říct, že jako podnikatel by to nedělal. Ten chodí do kanceláře aby dohnal resty a ještě si práci nosí domů aby ta neděle byla využitá.
Tak normální to není, ten MZD. Stát má prostředky k tomu, aby zjistil podvádění. A následky jsou pak nedozírné. Když nebude mít na penále, přijde exekuce a nechají mu jen to co má na sobě.
Jako bezdomovec pak občas dostane polívku od armády spásy.
Re: pro Jašu
Jašo, v něčem máte pravdu, ale za tu dobu, co dělám účetnictví(od1997) jsem se obětovala dost... začala jsem podnikat, protože jsem nechtěla, aby moje děti trávily čas v družinách do 18,00(pokud bych byla zaměstnanec) takže dopoledne práce, odpoledne děti, domácnost a manžel, večer práce...myslím si, že jsem docela schopná, což dokazuje i to, že většinu klientů jsem získala na doporučení stávajících klientů, ale hodně jich postupně končí s podnikáním, protože tahle vláda ČSSD prostě všem drobným podnikatelům hází klacky pod nohy... Mimochodem, tento server mám pořád zapnutý vzhledem k tomu, že jsem byla donucena pořídit si připojení k IT paušálem a považuji ho za lepší samovzdělávání než všechny ty časopisy, co mi chodí domů...a dále, nerozčiluju se, že musím v sobotu do kanceláře, jsem ráda,že ji mám... dokud jsem totiž dělala tuhle práci doma, byla polovina našeho bytu moje kancelář... bydlíme v 1+1 a umíte si jistě představit, když Vám každej večer před daněma po dobu 1 měsíce naleze do bytu postupně 25 lidí....
Re: pro Jašu
.
>Jašo, v něčem máte pravdu, ale za tu dobu, co dělám
>účetnictví(od1997) jsem se obětovala dost... začala jsem
>podnikat, protože jsem nechtěla, aby moje děti trávily
>čas v družinách do 18,00(pokud bych byla zaměstnanec)
>takže dopoledne práce, odpoledne děti, domácnost a
>manžel, večer práce...myslím si, že jsem docela schopná,
>což dokazuje i to, že většinu klientů jsem získala na
>doporučení stávajících klientů, ale hodně jich
>postupně končí s podnikáním, protože tahle vláda ČSSD prostě
>všem drobným podnikatelům hází klacky pod nohy...
>Mimochodem, tento server mám pořád zapnutý vzhledem k
>tomu, že jsem byla donucena pořídit si připojení k IT
>paušálem a považuji ho za lepší samovzdělávání než všechny
>ty časopisy, co mi chodí domů...a dále, nerozčiluju
>se, že musím v sobotu do kanceláře, jsem ráda,že ji
>mám... dokud jsem totiž dělala tuhle práci doma, byla
>polovina našeho bytu moje kancelář... bydlíme v 1+1 a
>umíte si jistě představit, když Vám každej večer před
>daněma po dobu 1 měsíce naleze do bytu postupně 25
>lidí....
Nebudeme si nic nalhávat, ale drobný podnikatel vždy říkal "chcete doklad?" A protože už teď tolik nemůže, tak nadává.
Vím, že s účetnictvím si moc nevyděláte. Ale jste svou paní a to má také plusy. Zas nemáte zaměstnance a zodpovědnost za ně. Jiný podnikatel, který si vydělá více, má třeba 30 zaměstnanců a neví co dřív. Jestli práci shánět nebo rozdělovat. A jako účetní asi nejlíp víte jak to bylo než zavedli minimální daň. Nikdo nic nevydělal a nic neodvedl a nahoře si neměli z čeho brát. I když oni si vždy najdou. Ale nezbylo na zdravotnictví. Mne třeba hrozně štve jak VZP dělá kontroly po 10 letech a kolik peněz už je promlčených a pak si jen stěžují. Proč sociálka stihne kontrolovat úplně všechno?
Tato váda si přeje, abyste to dělal načerno.....Jen se nesmíte nechat chytit.
MZD je založen na presumpci viny.Kdo nevydělá tolik, tomu nevěříme...........jste považován za podvodníka a basta.
Ti co skutečně podvádějí, ti už dávno vědí jak na to. Ale žena z domácnosti, která si otevřela krámek a vydělala za rok 30000, ta ho musí zase zavřít.Proč by to dělala a ty peníze pak odvedla státu?
Prý ať to tedy nedělá .Dělnická třída si to nepřeje..:-(((
Tato váda si přeje, abyste to dělal načerno.....Jen se nesmíte nechat chytit.
MZD je založen na presumpci viny.Kdo nevydělá tolik, tomu nevěříme...........jste považován za podvodníka a basta.
Ti co skutečně podvádějí, ti už dávno vědí jak na to. Ale žena z domácnosti, která si otevřela krámek a vydělala za rok 30000, ta ho musí zase zavřít.Proč by to dělala a ty peníze pak odvedla státu?
Prý ať to tedy nedělá .Dělnická třída si to nepřeje..:-(((
************************ˇ
Naštěstí český člověk je vynalézavý a najde řešení v každé situaci, aneb, jak říkal můj tatínek, můžeš být vůl, ale musíš si umět poradit. Ta paní může požádat o stanovení daně paušální částkou §7a. J.F.
>>>Může mi, prosím, někdo vysvětlit, jaký je princip
>>>MZD?
>>>Pokud je tedy pravda, že se platí i v případě, že
>>>podnikání je pouze vedlejší činnost při
>>>zaměstnání...proč
>>>mám povinnost stanovit MZD, proč mám mít ještě méně,
>>>než mám, co je to za hovadinu?!
>>>Mám nízký základ daně ze ZČ (pod 100 tisíc) a v
>>>podnikání jsem již několik let ve ztrátě (dělám to
>>>hlavně
>>>jako koníček), takže mi MZD hrozí.
>>>Kdybych tu činnost dělal nějak načerno a byl jenom
>>>ZČ,
>>>tak jsem na tom asi líp....
>>Tato váda si přeje, abyste to dělal načerno.....Jen
>>se
>>nesmíte nechat chytit.
>>MZD je založen na presumpci viny.Kdo nevydělá tolik,
>>tomu nevěříme...........jste považován za podvodníka
>>a
>>basta.
>>Ti co skutečně podvádějí, ti už dávno vědí jak na to.
>>Ale žena z domácnosti, která si otevřela krámek a
>>vydělala za rok 30000, ta ho musí zase zavřít.Proč by
>>to
>>dělala a ty peníze pak odvedla státu?
>>Prý ať to tedy nedělá .Dělnická třída si to
>>nepřeje..:-(((
>************************ˇ
>Naštěstí český člověk je vynalézavý a najde řešení v
>každé situaci, aneb, jak říkal můj tatínek, můžeš být
>vůl, ale musíš si umět poradit. Ta paní může požádat o
>stanovení daně paušální částkou §7a. J.F.
>****************************
znáte někoho, kdo to udělal a bylo mu vyhověno?
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 2. 2006 22:52
Může mi, prosím, někdo vysvětlit, jaký je princip MZD? Pokud je tedy pravda, že se platí i v případě, že podnikání je pouze vedlejší činnost při zaměstnání...proč mám povinnost stanovit MZD, proč mám mít ještě méně, než mám, co je to za hovadinu?!
Mám nízký základ daně ze ZČ (pod 100 tisíc) a v podnikání jsem již několik let ve ztrátě (dělám to hlavně jako koníček), takže mi MZD hrozí.
Kdybych tu činnost dělal nějak načerno a byl jenom ZČ, tak jsem na tom asi líp....