Re: Pobyt v zahraničí a platby,penále ZP
v 11/05 zahájilli správní řízení - na
>>což on samozřejmě nereagoval a skončilo to tedy
>>platebními výměry.
>>(tady jej pojišťovna vedla v kat. S)
>>
>>Navrhl jsem mu řešení :
>>- splátkový kalendář na posledních 5 let,
>>- začít platit zálohy na letošek (samozřejmě dosud
>>nedělal),
>>- požádat o zmírnění penále i za těchto 5 let,(když
>>ne
>>stejně si na něm nic nevezmou),
>>- snažit se sehnat v USA potvrzení,že tam za něho
>>platili zdrav.pojištění
>>Ale potřeboval bych poradit jak je to s tím
>>promlčením
>>
>>Nejsou " splátky" brány jako uznání závazku a
>>nepřerušuje se jimi promlčecí lhůta? Stejně tak jako
>>zaplacení
>>platebního výměru v roce 02 ?
>>Jen pro dokreslení,mladého to nechává zcela v klidu a
>>říkal, že i ostatní kolem něj na nějaké platby SP a
>>ZP
>>kašlou .Na druhé straně už se mi podařio ve stavební
>>partě "vytáhnout z bahna" za poslední 3 roky dva
>>obdobné případy, tak proč to nezkusit s pomocí i
>>tady.A to
>>se ještě "neozvala sociálka)!
>>Děkuji všem za názor,radu,zkušenost
>>
>Promlčecí doba u soc. pojistného je 10 let a u zdr.
>poj. 5 let.
>Když začnete splácet, tak vám ty platby zúčtují s
>nejstarším dluhem.
>Tedy se s nimi dohodnout, že to a to je promlčené,
>protože ze zákona jdou platby na nejstarší dluhy.
zkusila bych napadnout platební výměry. jak mohli zahájit správní řízení? s kým? pokud doručili rozhodnutí uplynutím lhůty, musel by se "zdržovat" v místě, kam doručili (to znamená každý den se tam vracet, stačí když člověk prokáže že byl zrovna na dovolené). leda pokud použili veřejnou vyhlášku a to pochybuji. nebo pojišťovny nedoručují do vlastních rukou? ze znění vašeho dotazu je ale taky možné, že zahájení řízení převzal. a pak už je to asi pasé:-( ale to jsou jen mé dohady, zákony o pojistném nejsou má parketa.
Re: Pobyt v zahraničí a platby,penále ZP
(I když asi nic moc,protože dneska nepřišel do práce).
přeji hezký víkend i když 25 je dneska
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 2. 2006 2:17
dneska nastoupil mladík,který byl cca 10 let v USA a přinesl mi Vyúčtování pojistného na ZP VZP od 1.9.94 do 31.10.05 (je to kolem 170.000 Kč) Odjel s tím, že matka zašla na pobočku a oznámila,že syn odjíždí mimo ČR - ale žádný papír od toho nemají.Jediný doklad mám z Měú,že odevzdal cestovní průkaz vydaný na ZÚ v Los Angeles v r.2004,když byl "vrácen" do ČR.
Že pojistné a penále je promlčené za 5 let po splatnosti jsem si v diskuzi přečetl,ale při studiu sjetiny jsem našel problémy-např.v r.94, 95 a 96 za něj matka občas zaplatila,potom je splátka v 08/2000,08/2004. V 07/ 02 byl vydán platební výměrna pojištění a vzápětí zaplacen. další platební výměr v 07/02 na penále již zaplacen nebyl. v 11/05 zahájilli správní řízení - na což on samozřejmě nereagoval a skončilo to tedy platebními výměry.
(tady jej pojišťovna vedla v kat. S)
Navrhl jsem mu řešení :
- splátkový kalendář na posledních 5 let,
- začít platit zálohy na letošek (samozřejmě dosud nedělal),
- požádat o zmírnění penále i za těchto 5 let,(když ne stejně si na něm nic nevezmou),
- snažit se sehnat v USA potvrzení,že tam za něho platili zdrav.pojištění
Ale potřeboval bych poradit jak je to s tím promlčením
Nejsou " splátky" brány jako uznání závazku a nepřerušuje se jimi promlčecí lhůta? Stejně tak jako zaplacení platebního výměru v roce 02 ?
Jen pro dokreslení,mladého to nechává zcela v klidu a říkal, že i ostatní kolem něj na nějaké platby SP a ZP kašlou .Na druhé straně už se mi podařio ve stavební partě "vytáhnout z bahna" za poslední 3 roky dva obdobné případy, tak proč to nezkusit s pomocí i tady.A to se ještě "neozvala sociálka)!
Děkuji všem za názor,radu,zkušenost