Re: Dodatečné DP - změna zálohy na daň?
To jsem samozřejmě napsal to samé co vy, sorry :-). Máte asi pravdu, poslední den pro podání je 31.3.2006, poslední daňová povinnost platí od následujícího dne, tedy o 1.4. a to už současně platí povinnost z přiznání za 2005, tedy záloha za 15.3. by měla být podle původního přiznání.
*** :-)))))))))))))) Koukám, že Vy si tady sám docela vystačíte :-)))))))))) ***
*** Ale ne! :-))) Já lidi už ze zásady níkam neposílám :-))) Jen čekám, že si i sám položíte otázku a na ni ti dvěmi-třemi odpovědmi sám odpovíte :-))) Berte to s humorem - je ho tu už málo. A nevysmívám se - jen se tomu usmívám - a to je podstatný rozdíl :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 2. 2006 13:33
Dobrý den, prosím o názor.
FO, čtvrtletní zálohy na daň. Podáno dodatečné DP za rok 2004, došlo ke zvýšení daňové povinnosti. Datum zjištění důvodu pro dodatečné DP uvedeno 12.2.2006, dodatečné DP podáno a doplatek uhrazen 14.2.2006.
Můj dotaz zní: ovlivní toto dodatečné DP výši čtvrtletní zálohy placené 15.3.2006?
Osobně se domnívám, že nikoliv, protože termín pro podání dodatečného DP podle mne uplyne až koncem března a teprve od něho se odvíjí změna výše zálohy, ale nejsem si jist, zda to není jinak, když se DP podalo dříve.