Re: Minimální základ daně a uplatnění zt
Prosím, kdyby OSVČ měla ale rozdíl příjmů a výdajů větší než je minimální základ daně, tak by si ztrátu uplatnit mohla? Třeba i do 38.040,-- Kč. Šlo to i v roce 2005? Bylo mi řečeno, že musím napsat do řádku minimální základ daně a z toho vycházet, i když jsem měli daňový základ 186.500,-.Ztrátu jsme tedy odepsali do výše minimálního základu.
Tím pádem jsme ztratili uplatnit ji v roce 2006, protože byl poslední rok, kdy se mohla uplatnit.
Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 2. 2006 15:56
Prosím o radu. OSVČ měla příjem za 2005 menší než je MZD, daní MZD může si uplatnit ztrátu z minulých let? Loni to nešlo.
Děkuji