Re: Úprava HV při přechodu z DE na Ú a S
Nevím, jestli vám dobře rozumím. V roce 2005 jste měli DE a od 2006 PU? V tom případě v závěrce a přiznání za 2005 se vůbec neprojeví, že další rok přecházíte na PU!!! Daňové i účetní dopady přechodu se vypořádají až v rámci roku 2006ˇ= prvního roku vedení účetnictví. Daňově lze v některých případech rozpouštět až 9 let (ZDP §23).
Re: Úprava HV při přechodu z DE na Ú a S
Domnívám se, že správně byste měla vykázat v přehledech totéž co v přiznání. Neboli: veškeré úpravy, které provádíte v DP, by měly mít účinek i na SP a ZP. Důvod: ty úpravy jsou vlastně "narovnáním" DE na PU. A při vedení PU jdou taky výnosy i náklady jak do základu daně, tak do přehledů.
Nicméně vzhledem k bouřlivým diskuzím zde na serveru v minulosti na téma, které úpravy ovlivňují ZP a SP a které jen DP, si raději počkejte i na názory dalších lidí. Mně samotnou zajímá, co Vám k tomu kdo napíše :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 2. 2006 12:51
Dobrý den.
Přesla jsem z daňové evidence na účetnictví. V daňovém přiznání výsledek hospodaření upravuji dle počátečních stavů účtů (závazky, pohledávky atd.)
Nevíte, prosím, jak je to s výkazy pro OSSZ a ZP? Týkají se jich tyto úpravy nebo pro jejich přiznání zůstává HV bez účetních úprav?
Děkuji