Re: Přepočet cizí měny na konci roku
A co když mám zaplacenou zálohu na fakturu v USD, bere se to jako závazek? Kolik je ten kurz pro USD?
Re: Přepočet cizí měny na konci roku
O kurzových přepočtech v DE toho bylo na různých fórech napsáno dost a dost, nedivím se, že v tom mají lidé zmatek.
Přepočet pokladny a banky není ničím podložen, neboť tyto nepodléhají inventarizaci. Zakázáno není, ovšem bez daňových dopadů.
Přepočet pohledávek a závazků - opět není zakázáno, možný důsledek - reálný stav pohledávek a závazků - opět bez dańového dopadu.
Kurzové přepočty ve vztahu k DE ZDP nezná. Použití kurzu - viz § 38/1 ZDP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 2. 2006 19:09
>Dobrý večer, vedu DE a doposud jsem žila v představě, že v roce 2005, pokud používám během roku pro přepočet cizí měny aktuální kurzy ČNB, nemusím na konci roku přepočítávat jednotným kurzem.
>Teď jsem ale slyšela pravý opak.>Poradí mi někdo, jak je to s přepočtem zůstatků v daňové evidenci? >Děkuji