Příjmy ze závislé čin. v ČR+Skotsko

• (neregistrovaný)

27. 2. 2006 14:13

Prosím o radu. Příjmy ze závislé činnosti v ČR(1.1.-30.6.,1.9.-31.12.2005) 78 245,-,sražené SP a ZP 9871,-,úroky na bydlení 18926,-,životní pojištění 1111,-
    Od 1.7.do 31.8.2005 příjmy ze závislé činnosti ve Skotsku 2156,- liber,daň 473,44liber-podána žádost o vyúčtování daně ve Skotsku a daň vrácena.Prosím, jak postupovat při vyplňování DAP?
    Musí se příjmy ze Skotska přepočítat(kurz 43,63) a přičíst k příjmům v ČR? A jak s daní? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 2. 2006 16:47

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: Příjmy ze závislé čin. v ČR+Skotsko
      Ano, sečtou se příjmy dohromady, a zdaní v ČR, protože nebyl zaměstnán ve Skotsku více než 183 dní. Proto mu též byla daň vrácena.Tzn. je daňový rezident ČR. Daň se spočítá jako by všechny příjmy byly z ČR. Lze ověřit ve Smlouvě o zamezení dvojího zdanění s VB.Je to samozřejmě nevýhodné.

• 28. 2. 2006 10:47

mmm (neregistrovaný)

p.Vlaďko prosím a když byl zaměstnán více než těch 183 dní? pak se k výdělkům nepřihlíží a daní u nás jen příjmy na úzení CZ, mám známého,pracuje v Angliii,oficielně,má výplatní pásky, jak má provést přiznání k daní - byl v poč.roku zaměstnán 2 měsíce, pak odjel...může si odpočítat celou odpočtovou za rok a tím dosáhnout vrácení daní z výdělků ze záv.činnosti na počátku roku 05? děkuji

• 28. 2. 2006 16:14

Vlaďka (neregistrovaný)

Potom se musí postupovat zase dle smlouvy, tam je metoda zamezení dvojímu zdanění ( např.prostý zápočet, vynětí příjmů s výhradou progrese) a podle toho se vyplní DP- příloha pro příjmy ze zahraničí.

• 1. 3. 2006 7:31

mmm (neregistrovaný)

děkuji za odpověď, dívala jsem se před zadáním tohoto dotazu na tu přílohu - tedy opravdu nevím já přečetla i vysvětlení k příloze a nejsem z toho moudrá..nevím jak je vůbec poplatník,který se živí rukama schopen toto pochopit a vyplnit, už ty hrůzné výrazy - výhrada regrese - co si má takový pomocný dělník pod tím představit ...nakonec jsem se dozvěděla,že tam byl méně než 183 dnů,daň mu tam vrátili...takže jelikož si chtěl podávat jen z důvodu uplatnění úroky st.spoř.z příjmu ze závislé činnosti kterou měl v poč.roku tak uvidím,zda vůbec podá...ale i tak díky..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).