Re: Příjmy ze závislé čin. v ČR+Skotsko
Ano, sečtou se příjmy dohromady, a zdaní v ČR, protože nebyl zaměstnán ve Skotsku více než 183 dní. Proto mu též byla daň vrácena.Tzn. je daňový rezident ČR. Daň se spočítá jako by všechny příjmy byly z ČR. Lze ověřit ve Smlouvě o zamezení dvojího zdanění s VB.Je to samozřejmě nevýhodné.
p.Vlaďko prosím a když byl zaměstnán více než těch 183 dní? pak se k výdělkům nepřihlíží a daní u nás jen příjmy na úzení CZ, mám známého,pracuje v Angliii,oficielně,má výplatní pásky, jak má provést přiznání k daní - byl v poč.roku zaměstnán 2 měsíce, pak odjel...může si odpočítat celou odpočtovou za rok a tím dosáhnout vrácení daní z výdělků ze záv.činnosti na počátku roku 05? děkuji
děkuji za odpověď, dívala jsem se před zadáním tohoto dotazu na tu přílohu - tedy opravdu nevím já přečetla i vysvětlení k příloze a nejsem z toho moudrá..nevím jak je vůbec poplatník,který se živí rukama schopen toto pochopit a vyplnit, už ty hrůzné výrazy - výhrada regrese - co si má takový pomocný dělník pod tím představit ...nakonec jsem se dozvěděla,že tam byl méně než 183 dnů,daň mu tam vrátili...takže jelikož si chtěl podávat jen z důvodu uplatnění úroky st.spoř.z příjmu ze závislé činnosti kterou měl v poč.roku tak uvidím,zda vůbec podá...ale i tak díky..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
27. 2. 2006 14:13
Prosím o radu. Příjmy ze závislé činnosti v ČR(1.1.-30.6.,1.9.-31.12.2005) 78 245,-,sražené SP a ZP 9871,-,úroky na bydlení 18926,-,životní pojištění 1111,-
Od 1.7.do 31.8.2005 příjmy ze závislé činnosti ve Skotsku 2156,- liber,daň 473,44liber-podána žádost o vyúčtování daně ve Skotsku a daň vrácena.Prosím, jak postupovat při vyplňování DAP?
Musí se příjmy ze Skotska přepočítat(kurz 43,63) a přičíst k příjmům v ČR? A jak s daní? Děkuji.