Re: Evidence-výdaje paušálem????
>>>Jaká předepsaná evidence dokladů je při použití
>>>výdajů
>>>paušálem?
>>>Nejedná se přeci o daňovou evidenci, jak níže
>>>uváděno!
>>>Podle mého žádný předepsaný vzor není a záleží pouze
>>>na tom, aby
>>>byly řádně evidovány příjmy a úhrady ZP a SP. Předem
>>>děkuji.
>>přesně tak si to myslím i já
>
>
>§39 odst. 4 337/92 - evidence příjmů, evidence hm. a
>nehm. majetku, který lze odepisovat
... a ještě evidence pohledávek k tomu ...
>evidence ZP a SP je pouze v zájmu dotyčného, aby poté
>doložil.
Ty pohledávky nejsou ale v tom §39/4.
To je pravda, pohledávky tam nejsou. To je zajímavé, jak paní Radka nám tady ukazuje i pohled z jiného úhlu - myslím, že my většinou koukáme do zákona o dani z příjmů, případně účetnictví. Ještě abychom to tak museli kombinovat, co má přednost a co je nadřazené čemu :-( Viz ta debata o nutnosti vedení účetnictví v případě paušálu .... J.F.
jednoduché. zákon má vyšší moc nad vyhláškou. hmota (daň z příjmů, silnička, dph) se řídí správou (337/92, 500/2004). takže nestačí jen DP,DPH...ale najít ještě příslušný paragráfky správy:-)
(teď machruju, ale nevěřím tomu, že existuje byť jediný člověk na téhle planetě, který by se vyznal komletně v zákonech týkajících se podnikání:-( a nebude to lidma, ale zákonama)
Matně si vzpomínám, že jsem kdysi nějaký §7 viděla :-) Jak píše paní Radka o té nadřazenosti zákon-vyhláška, tak mi vysvětlete, jaký zákon je tedy nadřazenější - 337, nebo 586, třeba zrovna co se týče vedení těch pohledávek :-)))? To snad neví ani "kuk vlevo". Prosím neberte mě vážně, to má být černý humor :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
27. 2. 2006 16:14
Jaká předepsaná evidence dokladů je při použití výdajů paušálem?
Nejedná se přeci o daňovou evidenci, jak níže uváděno! Podle mého žádný předepsaný vzor není a záleží pouze na tom, aby
byly řádně evidovány příjmy a úhrady ZP a SP. Předem děkuji.