Re: Evidence-výdaje paušálem????
>>>Jaká předepsaná evidence dokladů je při použití
>>>výdajů
>>>paušálem?
>>>Nejedná se přeci o daňovou evidenci, jak níže
>>>uváděno!
>>>Podle mého žádný předepsaný vzor není a záleží pouze
>>>na tom, aby
>>>byly řádně evidovány příjmy a úhrady ZP a SP. Předem
>>>děkuji.
>>přesně tak si to myslím i já
>
>
>§39 odst. 4 337/92 - evidence příjmů, evidence hm. a
>nehm. majetku, který lze odepisovat
... a ještě evidence pohledávek k tomu ...
>evidence ZP a SP je pouze v zájmu dotyčného, aby poté
>doložil.
Ty pohledávky nejsou ale v tom §39/4.
To je pravda, pohledávky tam nejsou. To je zajímavé, jak paní Radka nám tady ukazuje i pohled z jiného úhlu - myslím, že my většinou koukáme do zákona o dani z příjmů, případně účetnictví. Ještě abychom to tak museli kombinovat, co má přednost a co je nadřazené čemu :-( Viz ta debata o nutnosti vedení účetnictví v případě paušálu .... J.F.
jednoduché. zákon má vyšší moc nad vyhláškou. hmota (daň z příjmů, silnička, dph) se řídí správou (337/92, 500/2004). takže nestačí jen DP,DPH...ale najít ještě příslušný paragráfky správy:-)
(teď machruju, ale nevěřím tomu, že existuje byť jediný člověk na téhle planetě, který by se vyznal komletně v zákonech týkajících se podnikání:-( a nebude to lidma, ale zákonama)
Matně si vzpomínám, že jsem kdysi nějaký §7 viděla :-) Jak píše paní Radka o té nadřazenosti zákon-vyhláška, tak mi vysvětlete, jaký zákon je tedy nadřazenější - 337, nebo 586, třeba zrovna co se týče vedení těch pohledávek :-)))? To snad neví ani "kuk vlevo". Prosím neberte mě vážně, to má být černý humor :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2006 16:14
Jaká předepsaná evidence dokladů je při použití výdajů paušálem?
Nejedná se přeci o daňovou evidenci, jak níže uváděno! Podle mého žádný předepsaný vzor není a záleží pouze na tom, aby
byly řádně evidovány příjmy a úhrady ZP a SP. Předem děkuji.