Re: Zruš.životní pojištění do 6.000,-Kč
Přesněji je to tak, že poplatník s příjmy pouze ze závislé činnosti nemusí podat DP na jiný příjem do 6000,-, třeba na to zrušení ŽP. Ale pokud POVINNOST podat DP už MÁTE, protože jste třeba podnikatel, tak tam tu částku musíte uvést. J.F.
Páč by se mi to líbilo. Taky si ho chci udělat a propočítávám pořád dokola nakolik se nám to vyplatí či nikoli. A člověk,tedy už asi jen já,tak nějak idealisticky očekává, že to bude mít výhody takové, aby se to vyplatilo. Ale děkuju za odpovědi. V každém případě.
Čím déle ty daně dělám (myšleno v letech) tím víc si myslím, že tomu vůbec nerozumím.
Jak je to možné? Budu se učit anglicky a bude to mít stoupající tendenci. Dělám daně a má to klesající tendenci :-)
Takže, když to bude do 6.000,- a budu zaměstnanec a nebudu si sám podávat daňové přiznání, tak ANO (tak nemusím dodaňova).
V ostatních případech MUSÍM DODANIT. Juuuuu?
Máte nějakou normu pro to pracovní tempo? Potřebovala bych si vzít z někoho příklad :-( Na ty dva pojmy výše si nakreslete takové ty množiny, vy jste mladá, učili jste se je jistě ve škole :-) (za mě se to ještě neučilo) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 2. 2006 19:57
V minulých letech uplatněná odčitatelná položka na zaplacené životní pojištění celkem do 6.000,-Kč. Nedaří se mi nají v ZDP kde je uvedeno, že je tato částka osvobozena.
Našla jsem jen § 15/6 a tak o tom není ani slovo.
Předem děkuji za vaše navigace kde hledat