prosím poradil by mi někdo? jedná se o úvěr za auto, mám splátkový kalendář, snad to někdo účtujete v podvojném účetnictví a poradíte mi, opravdu se nejedná o leasing a pokud někdo nevíte, co je to jistina, tak mi prosím neodpovídejte a nedohadujte se se mnou, vaše odpovědi a rady pro mě byly špatné, protože já mluvila o koze a vy o voze,nezlobte se,ale nebudeme se vzájemně zdržovat.
ptám se opravdu toho, kdo splátkový kalendář zná, jedná se o AUTO CREDIT od Multiservisu úroky a pojistku účtuju na 518, měsíční splátku na 379, jistina nejde do danových nákladů, ale nevím na jaký účet to mám dát, účetní předemnou to nechala na 042 a až skončí úvěr v roce 2007 to chtěla dát na 022 a začít dělat odpisy, což je nesmysl.
Re: na jaký účet dát jistinu úvěru za au
Přeji dobrý den. Celé účtujete špatně. Splácení úvěru musíte dát na 479. Uroky úvěru na 562 a pojištění úvěru na 568 na 518 nepatří z toho co jste vyjmenovala nic. Jistinu dáte na účet 315 - ostatní pohledávky
28. 2. 2006 9:28
prosím poradil by mi někdo?
jedná se o úvěr za auto, mám splátkový kalendář, snad to někdo účtujete v podvojném účetnictví a poradíte mi,
opravdu se nejedná o leasing a pokud někdo nevíte, co je to jistina, tak mi prosím neodpovídejte a nedohadujte se se mnou, vaše odpovědi a rady pro mě byly špatné, protože já mluvila o koze a vy o voze,nezlobte se,ale nebudeme se vzájemně zdržovat.
ptám se opravdu toho, kdo splátkový kalendář zná,
jedná se o AUTO CREDIT od Multiservisu
úroky a pojistku účtuju na 518,
měsíční splátku na 379,
jistina nejde do danových nákladů, ale nevím na jaký účet to mám dát,
účetní předemnou to nechala na 042 a až skončí úvěr v roce 2007 to chtěla dát na 022 a začít dělat odpisy, což je nesmysl.
děkuji za konkrétní radu
díky
Pavla