Úp prosím p.Jiřku

• (neregistrovaný)

28. 2. 2006 11:41

mohla bych vás poprosit o výpočt prům.čistý příjem podle z.1/1992 sb?pro úp

měla jsem ve smlouvě 7000kč hrubého /ale opravdu mi započítali
    4800 za 12/2005 6800 za 1/2006 DPČ
    čistá
    3570kč 4750kč

neuznali mi ani jeden odpočet ani na mě a ani na mé dvě děti
    jsem svobodná matka a platit daň zbytečně jsem odmítala
    dala jsem výpověď a teď mi nechtějí udělat roční zúčtování s tím ,že jsem požádala na vzoru 16 o uplatnění na rok 2005 a vyrovnání za rok 2005 a to vyrovnání musí být na vzoru č,15,

moc děkuji za výpočet pro úp

Lidka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2006 12:02

Eva (neregistrovaný)

Re: úp prosím p.Jiřku
      neměla být za 12/05 sražena srážková daň?do 5000kč
      počkejte si na paní Jiřku

• 28. 2. 2006 14:42

Lib. (neregistrovaný)

Odcházela jste v 01/2006, pro výpočet průměrné čisté mzdy na ZL by se měl použít průměr z IV.Q 2005. Vy jste však v prosinci pravděpodobně odpracovala méně než 22 pracovních dnů, takže se bude jednat o pravděpodnobný výdělek. Člověk neznalý poměrů ve vaší firmě to těžko spočítá, zvlášť když nevíme ani kolik vám vykázali odpracovaných hodin. To prohlášení na r. 2005 jste podepisovala už v prosinci? To snad ještě tiskopisy vzor 16 ani nebyly?

• 28. 2. 2006 15:23

Lidka (neregistrovaný)

ne to jsem podepisovala až v lednu ,když jsem zjistila ,že ani na mě není odp.položka .
      je dpč máme ve smlouvě 20h týdně max.7000kč měsíčně
      nějakou záhadou mi započetli jen 48 h takže mám jen 4800 hrubého v prosinci a v lednu mám 68h takže 6800hrubého
      dožadovala jsem se ročního zúčtování 2005 protož před nástupem jsem byla na úp a jako jediný zaměstnavatel byla DPČ a to v prosinci2005.
      v lednu při výplatě jsem zjistila že nemám růžové prohlášení a dopodepsala jsem ho .
      moc děkuji

• 28. 2. 2006 15:51

Lib. (neregistrovaný)

Pro jistotu si překontrolujte, jestli jste podepsala, že chcete udělat roční zúčtování za loňský rok nebo jenom, že Vám mají dávat slevu rok letošní. Oni některé mzdovky do toho nemají moc chuti, zvlášť u těch dohod. Jestli Vám zúčtování mzdová účetní nechce z jakéhokoliv důvodu udělat, tak nevěšte hlavu, ať Vám dá potvrzení o zdanitelných příjmech, nahoře si na liště otevřete šablony a klidně si udělejte daňové přiznání sama. Do konce března to stihnete. Pokud jste to neměla daněno srážkovou daní, která je konečná, což při příjmu 4800,- je možné, tak by vám prosincovou daň měl FÚ vrátit celou.

• 28. 2. 2006 16:00

Lidka (neregistrovaný)

děkuji vám ,moc
      to nějak zvládnu ,ale jak se spočítá ta čistá pro úp?

• 28. 2. 2006 16:49

lidka (neregistrovaný)

>>>>>>mohla bych vás poprosit o výpočt prům.čistý příjem
      >>>>>>podle z.1/1992 sb?pro úp
      >>>>>>
      >>>>>>měla jsem ve smlouvě 7000kč hrubého /ale opravdu mi
      >>>>>>započítali
      >>>>>>4800 za 12/2005 6800 za 1/2006 DPČ
      >>>>>>čistá
      >>>>>>3570kč 4750kč
      >>>>>>
      >>>>>>neuznali mi ani jeden odpočet ani na mě a ani na mé
      >>>>>>dvě děti
      >>>>>>jsem svobodná matka a platit daň zbytečně jsem
      >>>>>>odmítala
      >>>>>>dala jsem výpověď a teď mi nechtějí udělat roční
      >>>>>>zúčtování s tím ,že jsem požádala na vzoru 16 o
      >>>>>>uplatnění
      >>>>>>na rok 2005 a vyrovnání za rok 2006 a to vyrovnání
      >>>>>>musí
      >>>>>>být na vzoru č,15,
      >>>>>>
      >>>>>>moc děkuji za výpočet pro úp
      >>>>>>
      >>>>>>Lidka
      >>>>>neměla být za 12/05 sražena srážková daň?do 5000kč
      >>>>>počkejte si na paní Jiřku
      >>>>
      >>>>>ne to jsem podepisovala až v lednu ,když jsem
      >>>>>zjistila
      >>>,že ani na mě není odp.položka .
      >>>je dpč máme ve smlouvě 20h týdně max.7000kč měsíčně
      >>>nějakou záhadou mi započetli jen 48 h takže mám jen
      >>>4800 hrubého v prosinci a v lednu mám 68h takže
      >>>6800hrubého
      >>>dožadovala jsem se ročního zúčtování 2005 protož před
      >>>nástupem jsem byla na úp a jako jediný zaměstnavatel
      >>>byla DPČ a to v prosinci2005.
      >>>v lednu při výplatě jsem zjistila že nemám růžové
      >>>prohlášení a dopodepsala jsem ho .
      >>>moc děkuji
      >>
      >>.
      >děkuji vám ,moc
      >to nějak zvládnu ,ale jak se spočítá ta čistá pro úp?,

• 28. 2. 2006 17:02

Jiřka (neregistrovaný)

Souhlas s paní Lib.. Jestli jste v prosinci neodpracovala aspoň 22 směn, pak se použije průměr pravděpodobný. Na ten neexistuje žádný výpočet, je to určený výdělek, jakého byste asi dosáhla, kdybyste bývala těch 22 směn odpracovala. Ale protože jst neměla pracovní poměr, pouze DOPČ, pak zřejmě určili Váš výdělek takový jaký skutečně byl, tzn. tolik, co jste si vydělala v prosinci.
      Co se týká té daně - pokud jste prohlášení na prosinec nepodepsala do 30ti dnů od nástupu a hrubý výdělek byl do 5000 Kč, srazili Vám z toho srážkovou daň, která je nevratná (ze 4800 na 3750 čistého mně to vychází na tu srážkovou daň). Pokud byste pak do 15.2. podepsala na rok 2005 zpětně, tak to měli přepočítat na zálohovou daň. Ale z Vašeho popisu nepoznám, co jste vlastně podepsala, zda jste podepsala žádost o zpětný přepočet nebo zda jste jen podepsala prohlášení na rok 2006... Kromě toho i ten výpočet za leden mně vychází, že nevzali v úvahu podepsané prohlášení a slevu na děti a zdanili Vám tentokrát zálohovou daní 20%.

• 28. 2. 2006 17:10

Lidka (neregistrovaný)

tvrdili ,že nemohu na jednom tiskopise chtít vyrovnání za rok 2005 a odpočet na rok 2006 i kdyby měli pravdu proč mám daň 20% jaký mohli mít důvod i kdyby pořad neměli to prohlášení co prokazatelně měli 31.1.2006

• 28. 2. 2006 17:25

Jiřka (neregistrovaný)

To že nemůžete mít podepsané prohlášení na rok 2006 a na tom samém tiskopise žádost o zúčtování za rok 2005 je pravda. Pro rok 2005 totiž platil jiný tiskopis (byl jiný daňový zákon) než pro rok 2006. Kdyby účetní chtěla, mohla Vám podstrčit a nechat zpětně podepsat správné tiskopisy (ale je fakt, že nemusí). S tím lednem nevím. Mám dojem, že proto, že pokud nebylo prohlášení podepsané do 30ti dnů od nástupu, pak při pozdějším podepsání a předložení dokladů (děti), se slevy uplatní až od následujícího měsíce. Podepsala jste a slevy jste žádala v lednu, uplatní se až od února (bohužel to už jste tam nepracovala). Ale daň 20% je daň zálohová (tedy vyrovnatelná) a Vy si pak po skončení roku podáte přiznání.

• 28. 2. 2006 17:41

lidka (neregistrovaný)

moc děkuji jste zlatá

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).