Re: kolik mám nárok na dovolenou
Pokud budete v pracovním poměru po celý rok 2006 budete mít nárok na 18,5 dne.
Jestli myslíte, kdy budete mít nárok na dovolenou - až po odpracování 22 dní je nárok na 1/12 t.j. 1,5 dne.V praxi tzn.,že 8.3.2006 budete mít nárok na 1,5 dne dovolené, pokud do té doby nebudete nemocen nebo jinak nezameškáte.
Re: kolik mám nárok na dovolenou
Takže:
Teď dopředu nelze říci, na kolik dnů dovolené Vám vzniká nárok. To záleží na tom, zda u toho zaměstnavatele budete pracovat až do konce roku nebo zda skončíte dřív, zda nebudete dlouhodobě marodit. Také záleží na tom, co jste dělal od 1.2. do 13.2. - zda jste měl zaměstnavatele či ne.
Pokud jste měl od 1. do 13.2. zaměstnavatele a u tohoto nového budete pracovat do konce roku, odpracujete alespoň 6, směn a nebudete dlouhodobě marodit (100 a více pracovních dní včetně svátků v pracovních dnech), pak Vám náleží 11/12 z 20, tj. 18,5 dne. Pokud jste neměl od 1. do 13.2. zaměstnavatele, náleží Vám do konce roku jen 10/12, tj. 16,5 dne. Pokud neodpracujete aspoň 60 směn, skončíte dříve nebo budete marodit, výpočet bude jiný.
Dovolenou přiděluje zaměstnavatel a může ji přidělit třeba i druhý den po nástupu, pokud usoudí, že požadované dny odpracujete. Pokud by se pak ukázalo, že jste tolik neodpracoval a tedy jste dovolenou přečerpal, bude Vám částka za přečerpanou dovolenou sražena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
28. 2. 2006 13:52
Dobrý den,
do zaměstnání jsem nastoupil 14.2.2006. Firmá dává ročně nárok na dovolenou 4 týdny. Kolik mám nárok na dovolenou.
Děkuji