Re: OT: Taky máte "březnové" kamarády?
Ahoj Evi, to víš, že máme :-)))
Miluju takový to: "hele, že nevíš, co potřebuju?". V duchu si říkám -"ZLATÝ STRÁNKY, KAMARÁDE. NAJDI SI DAŇOVÝHO PORADCE (TEDA JINÝHO), ON TĚ ZKASÍRUJE, TY BUDEŠ MÍT KLIDNÝ SPANÍ, ŽE SI NĚCO PLATÍŠ, ON BUDE MÍT KLIDNÝ SPANÍ, PROTOŽE NEJSI JEHO KAMARÁD ŽIVÍCÍ 3 DĚTI, JÁ BUDU MÍT KLIDNÝ SPANÍ TAKY, NEBOŤ NEJSEM ANI ZA BLBCE, ANI ZODPOVĚDNÁ ZA TO, ŽE JSEM TI, JÁ BESTIE, NEUPLATNILA DO NÁKLADŮ ČI VÝDAJŮ FITNESS CENTRUM, Z ČEHOŽ TY JSI NEMĚL KLIDNÝ SPANÍ, NEBOŤ TO TAM DLE TVÉHO NÁZORU PROSTĚ PATŘÍ"
Tak takhle asi. A moc se těším na další reakce, protože politovat se, pane Hakene, prostě občas taky musíme.
Re: naprosto jednoduché
zavedla jsem ,že i já musím platit daň
a proto minimální sazba je tisíc korun kamarad nekamarád
když půjdou jinam pod 3 tis,se nedostanou navíc to vychází ve všech novinách na ně se odvolávám ,že z kamarádství za tisíc ,
ono totiž
program a váš čas a vaše vědomosti nejsou zadarmo.
ani za flašku červenýho ze supermarketu za 49kč v akci.
oni to donesou v umaštěný igelitce veškerou odpovědnost hodí na vás a jdou se bavit a vy celý víkend přebíráte co koupili k vánocům a co se dá dát do nákladů a to nemluvím etice účetních.
nedělejte otroka, jestli se jim to nelíbí ať jdou a vy se nemusíte trápit .
jejda, Vy zvládnete všechny ty papíry za tři hodiny? to jste světová!! já se snažím sama a trápím se tím průběžně celé ty tři měsíce. ono mi to neuškodí...ale vážně - klobouk dolů před Vámi a Vám podobnými, kterých tu je určitě víc.
a takovým kamarádům, jak píšete, se nebojte odmítnout...(nerojí se je jen kolem účetních) Myslíte, že oni by se pro Vás s něčím obětovali a spokojili se jen s nejlevnějším patokem? tak jen do nich! Nebo je odkažte na některou placenou kolegyni a oni se ty daně rádi naučí :)
To nám pan Haken odpustit musí :-)))
Já poznám blížící se daně podle toho, že mě lidi začnou na ulici zdravit.
Říct NE známým nedokážu. Mělo by na to být nějaké školení pro účetní. Zúčastnila bych se, přestože se jinak ze školení ulejvám.
Neznámým zase neříkám NE, protože jsem zvědavá :-)))
Kdyby alespoň nebyla povinnost se s každým známým hodinu vybavovat. Kdyby předali v pořádku papíry ve dveřích a nezašlapali zablácenými bagančaty byt (nezouvám je, protože někteří se neohnou přes břicho a musela bych jim snad potom zavazovat boty).
Ale aby to bylo alespoň trochu věcně k naší práci: Pro urychlení komunikace je dobré mít ujasněno, co chci za papíry a informace. Mám svůj seznam "kritických bodů", na které se vždycky hned podívám, abych nemusela potom telefonovat. Zdůrazňuji, aby přinesli vše jednorázově a nechodili za mnou s každým papírem.
A bonboniéry dávám mamince :-) J.F.
Jak jsem ráda že o tom píšete!!! Hned se mi ulevilo, že nedělám "blbce zadarmo" sama! :o))
Já navíc zaznamenávám nový fenomén kamarádek a známých co se potřebují zaměstnant a tak u manžela ve firmě dělají účetní -bez předchozích zkušeností samozřejmě, a volají jak že je to s tou zahraniční fakturou a kurzem..."a jejda on může být aktuální nebo pevný a co to znamená?" a já vysvětluji a píšu sáhodlouhé návody a to všechno zcela grátis, ale s vědomím, že jestli to děvčata špatě pochopila budu viník já....a tento trend je bohužel celoroční :o((
Z toho plyne ponaučení, že jakmile něco umíte, tak o tom proboha mlčte! :o)
Kamila
To znám moc dobře a navíc to bývají pěkné "špeky" .
Možná, že mají i pocit, že za jeden formulář ja lahvinka, kafíčko či bonboniéra až dost a přitom často řešíte nestandatní problém po čerstvé legislativní změně třeba celý den - aby byla jistota! A navíc se stává , že příští rok vás dohodí kamarádům i ti mají pocit , že cena je fakt ta flaška ! Takže dost - pouze za cenu obvyklou - mají totiž pocit , že Vám to fakt nedá žádnou práci !
Musím se přidat, nedá mi to. Fakt je to všude stejné... Taky o mne začíná být zájem tak od poloviny ledna... Najednou mi kolegové vyjdou ve všem vstříc...A teď "čekám", kdy se jeden "kamarád" dostaví s krabicí dokladů, vsázím tak poslední týden v březnu! A to o daních se mnou mluvil už v říjnu, že je potřebuje udělat (mám toho trošku, ty to máš za chvilku, není to nic složitého - jen... a už se na mne valí různé dotazy). Teď už měsíc mi nosí postupně různá potvrzení a diví se, že jim říkám, že bez nich jim nic neudělám... A o té lahvince si mohu nechat zdát.... u kolegů je přeci "normální", že jim pomůžu ne??
xxxxxxxxxxxxx
Dívejme se na to z té lepší stránky - s březnovými "kamarády" pravidelně přichází i jaro, tak tomu snad bude i letos....moc všechny zdravím a přeji hodně pevné nervy, ať nás nerozhází, když opět někomu naletíme (...i když jsme si předtím slíbili, že už nikdy, ale opravdu nikdy, charitu v účtu dělat nebudeme)...
xxxxxxxxxxxxx
Nezanevřela jsem,,, jenom není čas, vždycky zaběhnu bleskově omrknout, co je tu nového a mažu něco dělat (anebo hlídat vnuka)... nejsem ani Karolína, ani Olina,i když by se mi tato jména líbila,... Lina jsem jen tady na fóru... mějte se fajn:-))
>>>Ahoj lidičky, taky máte nejvíc kamarádů a známých v
>>>únoru a březnu? Já teda jo :-)) Mám na mysli lidi,
>>>kteří
>>>si za celý rok nevzpomenou, že existuju, nepošlou ani
>>>smsku k Vánocům - ne že bych kvůli tomu brečela ;-)
>>>Ale jak je v kalendáři únor nebo březen, tak je čím
>>>dál
>>>víc telefonátů probíhajících asi takto:
>>>
>>>Bodrý přátelský pozitivní hlas: "Ahoj Evi, už jsme se
>>>dlouho neslyšeli! Jak žiješ? A co děti?" atd.
>>>- No a nejpozdějí při páté otázce z nich vypadne něco
>>>jako "Hele, Ty děláš ty daně, žejo. Já toho mám jen
>>>trošku, že budeš hodná a spočítáš mi to? Přinesu
>>>nějakou
>>>lahvinku, jo?"
>>>
>>>V té chvíli mám chuť říct, že na lahvinku nemám čas
>>>(bohužel) a že když mi dají lahvinku vína za stovku
>>>(navíc kdovíjakou značku), tak to nemám ani minimální
Chich, je to pořád stejné.
>>>mzdu. Počítejte se mnou: Když s nima strávím nějakou
>>>dobu
>>>řečma okolo těch papírů, pak zpracováváním,
>>>telefonováním (Hele Franto, nezapomněl jsi mi dodat
>>>ještě ....?
>>>Nojo, máš pravdu) a pak vypracovat přiznání a
>>>přehledy, tak to jsou aspoň tři hodiny... takže
>>>průměrný
>>>výdělek 30 kč/hod. Vskutku úžasné :-))
>>>
>>>A znáte to, jak blbě se říká kamarádům o peníze a jak
>>>špatně se odmítají známí. Učím se to pomalu.
>>>Vysvětluju, ať se nezlobí, že toho mám moc, že měli
>>>přijít dřív
>>>atd.
>>>
>>>Jaké zkušenosti máte Vy? Podělte se ;-)
>>>Pane Hakene, odpustíte mi tento OT příspěvek? ;-)
>
>xxxxxxxxxxxxx
>Dívejme se na to z té lepší stránky - s březnovými
>"kamarády" pravidelně přichází i jaro, tak tomu snad bude
>i letos....moc všechny zdravím a přeji hodně pevné
>nervy, ať nás nerozhází, když opět někomu naletíme (...i
>když jsme si předtím slíbili, že už nikdy, ale opravdu
>nikdy, charitu v účtu dělat nebudeme)...
Re: Ja mam stesti :-)
Masiruje me, kdyz potrebuju, ale v breznu to mam zadarmo :-)))) Nastesti ji loni delal dane nekdo jiny, takze je v obraze a sama navrhla cenu 1000 - tedy adekvatne "proplacene" v masazich ;-)
Ten muj byvaly breznovy kamarad byl taky fik - nejdriv chtel byt v minusu, dodatecne i dodal faktury, aby mu to vyslo a 29.3. mi volal, ze musi byt 500 v plusu, protoze si bude zadat o nejakou pujcku.... i kdyz mi dal suprvelke sampano, tak jsem nadavala jako spacek!!!!
Re: Návrh :-)
Řeknu Vám, že v dobách kdy jsem byla ještě zaměstnancem v České spořitelně, tak za mnou chodili "kamarádi" kteří nejen, že chtěli poskytnout půjčku, ale chtěli abych jim na ní i ručila :-))))
A věřte mi, že se mi to nestalo jen jednou - bývalo to celkem dost často. Pak už jsem se naučila říkat, že jako žeměstnanec tohoto ustavu ručit nesmím.
Jano F., výborný nápad :-)) Jen abychom pak nečelili obvinění z kartelové dohody :-))
V každém případě navrhuju projednat všechny přínosné i jiné nápady na "pracovním" výjezdním zasedání - aspoň dvoudenním - v nějakém útulném vinném sklípku :-)) Samozřejmě až po daních ;-)
To mě nenapadlo, že by se to posuzovalo jako kartelová dohoda :-(
Myslela jsem něco jako soukromý svaz účetních, mafie a odbory v jednom. Nebo takový systém, teď se ale opravdu omlouvám za to přirovnání, jaký mají zavedený pracovnice nejstaršího řemesla a jejich manažeři. To přece kartel není?
Ještě jednou se omlouvám, ale to ze mě mluví zoufalství nad mou vlastní neschopností se vypořádat s tím houfem lidí, kteří si ze mě dělají sponzora :-(((
Výjezdní zasedání do sklípku je vynikající nápad :-))) J.F.
Loni 31.3. dopoledne kolem 10.hodiny jsem měla telefonát neznámého pana zedníka, že bydlí vedle nás v domě, s otázkou "jestli
bych se mu na to nepodívala"? Jářku "na co, jako"?
Abych to zkrátila, přišel s papírama v deskách a chtěl udělat přiznání. Mě ho přišlo v té chvíli líto, starší pán, celý zpocený a omlouval se. Jelikož jsem už měla 31. vše odevzdáno, sedla jsem a v 15,30 hod. jsem ho volala, že může přijít. Také takové věci se stávají.
Jo stávají, jen jsem zvědavá, zda se to nestane i letos... Taky jsem měla takového známého. Prvně přišel s omluvou, že myslel, že mu to udělá někdo jiný. Přinesl to "brzy" 30.3. a já na tom "vyšívala" i v noci a měla k tomu spoustu telefonů, protože to byl bordel a různé "specialitky", které jsem v té době ještě neřešila (dítě ve střídavé péči - a neměl potvrzení...). Třeštila mi z toho hlava ještě dva dny, tedy hlavně z něj, protože ke každé mé námitce, proč to nejde, měl "logické" vysvětlení, proč to jde a jen já to neumím pochopit... Odevzdával to nakonec na hlavní poště před půlnocí... (ne mou vinou). A co myslíte? Příští rok se to opakovalo znovu!! Pak naštěstí našel jiného chudáka... Bohužel zase se ozval a tak čekám, 31.3. je až za měsíc...
Sklípek bych brala.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 2. 2006 16:49
Ahoj lidičky, taky máte nejvíc kamarádů a známých v únoru a březnu? Já teda jo :-)) Mám na mysli lidi, kteří si za celý rok nevzpomenou, že existuju, nepošlou ani smsku k Vánocům - ne že bych kvůli tomu brečela ;-) Ale jak je v kalendáři únor nebo březen, tak je čím dál víc telefonátů probíhajících asi takto:
Bodrý přátelský pozitivní hlas: "Ahoj Evi, už jsme se dlouho neslyšeli! Jak žiješ? A co děti?" atd.
- No a nejpozdějí při páté otázce z nich vypadne něco jako "Hele, Ty děláš ty daně, žejo. Já toho mám jen trošku, že budeš hodná a spočítáš mi to? Přinesu nějakou lahvinku, jo?"
V té chvíli mám chuť říct, že na lahvinku nemám čas (bohužel) a že když mi dají lahvinku vína za stovku (navíc kdovíjakou značku), tak to nemám ani minimální mzdu. Počítejte se mnou: Když s nima strávím nějakou dobu řečma okolo těch papírů, pak zpracováváním, telefonováním (Hele Franto, nezapomněl jsi mi dodat ještě ....? Nojo, máš pravdu) a pak vypracovat přiznání a přehledy, tak to jsou aspoň tři hodiny... takže průměrný výdělek 30 kč/hod. Vskutku úžasné :-))
A znáte to, jak blbě se říká kamarádům o peníze a jak špatně se odmítají známí. Učím se to pomalu. Vysvětluju, ať se nezlobí, že toho mám moc, že měli přijít dřív atd.
Jaké zkušenosti máte Vy? Podělte se ;-)
Pane Hakene, odpustíte mi tento OT příspěvek? ;-)