OT: Taky máte "březnové" kamarády?

• (neregistrovaný)

28. 2. 2006 16:49

Ahoj lidičky, taky máte nejvíc kamarádů a známých v únoru a březnu? Já teda jo :-)) Mám na mysli lidi, kteří si za celý rok nevzpomenou, že existuju, nepošlou ani smsku k Vánocům - ne že bych kvůli tomu brečela ;-) Ale jak je v kalendáři únor nebo březen, tak je čím dál víc telefonátů probíhajících asi takto:

Bodrý přátelský pozitivní hlas: "Ahoj Evi, už jsme se dlouho neslyšeli! Jak žiješ? A co děti?" atd.
    - No a nejpozdějí při páté otázce z nich vypadne něco jako "Hele, Ty děláš ty daně, žejo. Já toho mám jen trošku, že budeš hodná a spočítáš mi to? Přinesu nějakou lahvinku, jo?"

V té chvíli mám chuť říct, že na lahvinku nemám čas (bohužel) a že když mi dají lahvinku vína za stovku (navíc kdovíjakou značku), tak to nemám ani minimální mzdu. Počítejte se mnou: Když s nima strávím nějakou dobu řečma okolo těch papírů, pak zpracováváním, telefonováním (Hele Franto, nezapomněl jsi mi dodat ještě ....? Nojo, máš pravdu) a pak vypracovat přiznání a přehledy, tak to jsou aspoň tři hodiny... takže průměrný výdělek 30 kč/hod. Vskutku úžasné :-))

A znáte to, jak blbě se říká kamarádům o peníze a jak špatně se odmítají známí. Učím se to pomalu. Vysvětluju, ať se nezlobí, že toho mám moc, že měli přijít dřív atd.

Jaké zkušenosti máte Vy? Podělte se ;-)
    Pane Hakene, odpustíte mi tento OT příspěvek? ;-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).