Re: Třetí reklamace
>>Díval jsem se do zákona o ochraně spotřebitele a
>>nikde
>>jsem tam nenašel odstavec že po třetí reklamaci má
>>zákazník právo na vrácení peněz pokud výrobek či
>>službu
>>reklamuje už potřetí. myslím že dřív to bylo.
Ne, formulace je "opakovaná vada nebo výskyt většího počtu vad". Opakování 3x vychází z existujících judikátů (tzn. v soudních sporech bylo opakovaně rozhodnuto, že pokud se vada vyskytla 3x, jde o naplnění pojmu "opakovaně")
>>Jde mi o to spíš v souvislosti se smlouvou o
>>poskytování služeb uzavřenou na dobu určitou, jestli
>>je možné
>>takovou smlouvu vypovědět předčasně podáním
>>reklamací,
>>když ta služba často nevykazuje slíbenou kvalitu...
To, co jsem psal, platí pro Obč. právo. Pokud se jedná se o smlouvu dle obch. práva, musí být odpovědnost ošetřena smluvně.
Výpověď smlouvy reklamací možná není - reklamací pouze řešíte soulad kvality poskytované služby se smlouvou.
>>
>>netuší někdo jak to je? díky
>
>Smlouva o službách nemá nic společného s reklamací
>výrobků.
Možnost odstoupit od smlouvy pro opakovanou vadu se naprosto shodně týká např. i smlouvy o dílo (648/2)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 2. 2006 18:51
Díval jsem se do zákona o ochraně spotřebitele a nikde jsem tam nenašel odstavec že po třetí reklamaci má zákazník právo na vrácení peněz pokud výrobek či službu reklamuje už potřetí. myslím že dřív to bylo.
Jde mi o to spíš v souvislosti se smlouvou o poskytování služeb uzavřenou na dobu určitou, jestli je možné takovou smlouvu vypovědět předčasně podáním reklamací, když ta služba často nevykazuje slíbenou kvalitu...
netuší někdo jak to je? díky