Re: Výpis z účtu
Já myslím že ne. Co od nich požadujete? Dalo by se to obejít.
Založit si ještě jeden a tam převést ty miliony.
:-)) jj to by šlo... Oni to chtějí prý zítra a navíc by asi poznali tu změnu... Jde o to, že tam je nějaká platba z brogády ap. a oni na základě toho možná nevyplatí další dávku. Já nevím, jak to obejít ... :( Jedině zapřít, že ten účet vůbec existuje, ale jde to ?
A to vám není blbý, že chcete zapírat příjmy? Jestliže na tu dávku nemáte nárok, tak ji nedostanete, no a? Tak běžte pracovat. Je docela trapný, že žijete na úkor nás všech a ještě od nás chcete poradit, jak NÁS ošidit. Ano, nás, protože ty sociální fondy jsou z peněz nás, co pracujeme!!!!!!!!
Jistě můžete říct, že účet nemáte. Banka nikomu nesmí říct zůstatek na vašem účtu. Pouze soudům a policii. Ale nejde mi to do hlavy. Vy nejspíš žádáte o dávky sociálné péče. To se řídí zák. 482/1991 Sb. A tam opravdu koukají na majetek. Takže můžete napsat o jakou dávku žádáte??
To je zajímavá informace, myslíte, že to chtějí taky na úřadu práce, když si chce někdo nechat posílat podporu na účet? Mám podnikatele, který přerušuje činnost a chce si tam nechávat posílat tu podporu, protože pošta u nich na vesnici je strašná drbárna. Má tam asi 200000,-, aby to úřadu práce nevadilo? Co myslíte? J.F.
To jsem si oddechla, díky i Jaše :-) Já mu to před časem s tím účtem poradila. K tomu příspěvku o morálce výše - když má někdo něco našetřeno na účtě, tak to nemusí být žádný boháč, vždyť si spočítejte, za jak dlouho se to dá dneska utratit a to jen za běžné věci a poplatky. J.F.
Omlouvám se že jsem přehlédla o jaké dávky jde. Musím vás zklamat. Pokud jde o přídavky pro 19-letého, tak ty se vyplácí přímo tomuto dítěti. (od 18 let) A to dítě žije s rodiči ve společné domácnosti a proto musí všichni dát doklad o výši svého příjmu-tedy i to dítě. Pokud to neudělal a oni se dozvěděli že měl nějaký příjem, tak je to průšvih. A nedivím se že po tom jdou.
Děkuju moc a omlouvám se všem, kteří si myslí, že je to nějaká zlodějna. Každý snad ví, jak nesmyslně to funguje, já za to nemůžu, že je prostě snazsi nic nerikat, kdyz si clovek vydela par stovek - kdyby to nekomplikovali natolik, ze se v tom normalni clovek nevyzna, tak bych je priznal vzdycky a rad.
Re: pro J.F.
Už jsme si poradily i v jiných záležitostech. Četla jste níže:
nevíte někdo, jestli má vliv pro FO dodanění dle § 23 odst. 8
daně z příjmu fyzických osob na vyměřovací základy pro zdravotní a sociální pojištění za rok 2005.
Děkuji.
Autor zprávy: Marťa
Čas zápisu: 28.2.2006 8:41
jak se tomu každý vyhybá a my jsme to spolu zvládly !!!!!!
Jašo, já myslím, že si toho jen nikdo nevšiml. Pořád se tady opakují stejné dotazy, asi je tady spousta nových lidí, kteří se ještě neorientují ve vyhledávání. Na něco tak základního se mi už ani odpovídat nechce. Ale na podobnou problematiku jsem dnes psala několikrát. Když někdo opravdu chytrý a dobrý, dalo by se říct opora těchto stránek, rezolutně tvrdí, že nic z §23 do přehledů nepatří, tak to mě ještě k odpovědi vyprovokuje :-) Jinak už je to ztráta času opakovat pořád to samé.
Ale staré dobré časy, že :-)))? J.F.
>>
>>Už jsme si poradily i v jiných záležitostech. Četla
>>jste níže:
>>
>>nevíte někdo, jestli má vliv pro FO dodanění dle § 23
>>odst. 8
>>daně z příjmu fyzických osob na vyměřovací základy
>>pro
>>zdravotní a sociální pojištění za rok 2005.
>>Děkuji.
>> Autor zprávy: Marťa
>>Čas zápisu: 28.2.2006 8:41
>>
>>jak se tomu každý vyhybá a my jsme to spolu zvládly
>>!!!!!!
>>
>********************
>Jašo, já myslím, že si toho jen nikdo nevšiml. Pořád
>se tady opakují stejné dotazy, asi je tady spousta
>nových lidí, kteří se ještě neorientují ve vyhledávání. Na
>něco tak základního se mi už ani odpovídat nechce. Ale
>na podobnou problematiku jsem dnes psala několikrát.
>Když někdo opravdu chytrý a dobrý, dalo by se říct
>opora těchto stránek, rezolutně tvrdí, že nic z §23 do
>přehledů nepatří, tak to mě ještě k odpovědi vyprovokuje
>:-) Jinak už je to ztráta času opakovat pořád to samé.
>
>Ale staré dobré časy, že :-)))? J.F.
to jako že bylo líp, když jste tu byli stálá parta?
>********************
Re: pro ???
Můžete poradit i vy. Přečtěte si zákon o státní sociální podpoře a dejte radu. Já tam našla toto:§62 (2) Jestliže osoba s oprávněnou osobou společně posuzovaná způsobila, že dávka byla vyplacena neprávem nebo v nesprávné výši, a v důsledku toho vznikl přeplatek na dávce, je tato osoba povinna jej nahradit.
A to platí 3 roky nazpět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 2. 2006 18:52
Dobrý den! Dostávám soc. dávku a teď po mě ČSSZ chce přinést výpis z účtu. Může to opravdu chtít? Kdo vlastně může chtít, abych mu ukázal výpis z účtu ? Děkuji!