Velmi Vás prosím o radu, jak vyplnit poslední stránku DP. Uplatňujeme s manželem společné zdanění, máme vypočteno, že manžel má přeplatek ve výši Kč 8.880,- a já nedoplatek Kč 3.060,- Myslím si, že manžel by měl zažádat o vrácení přeplatku ve výši 5.820,- (8.880 - 3.060) - 1.část žádosti a zbytek jeho přeplatku tj. 3.060 by se měl použít na můj nedoplatek - 2. část žádosti nebo 2. varianta Manžel zažádá o vrácení celého přeplatku na můj účet a na FÚ si sami spočítají, že část použijí na úhradu mého nadoplatku a zbytek vrátí přímo mě? Mod děkuji za odpověď.
Re: jak zažádat o přeplat ze spol.zdaněn
>Zajímá mě, jak vyplnit vrácení přeplatku u manželky při SZM, u manželova DP mám vyplněny oba body vrácení přeplatku, ale jak u mého? Děkuji Jana
1. 3. 2006 10:57
Velmi Vás prosím o radu, jak vyplnit poslední stránku DP.
Uplatňujeme s manželem společné zdanění, máme vypočteno, že manžel má přeplatek ve výši Kč 8.880,- a já nedoplatek Kč 3.060,-
Myslím si, že manžel by měl zažádat o vrácení přeplatku ve výši
5.820,- (8.880 - 3.060) - 1.část žádosti a zbytek jeho přeplatku tj. 3.060 by se měl použít na můj nedoplatek - 2. část žádosti
nebo 2. varianta
Manžel zažádá o vrácení celého přeplatku na můj účet a na FÚ si sami spočítají, že část použijí na úhradu mého nadoplatku a zbytek vrátí přímo mě?
Mod děkuji za odpověď.