Výpověď

• (neregistrovaný)

1. 3. 2006 11:25

Prosím o radu.
    28.2. jsem ukončila neschopnost a přihlásila se k jiné pojišťovně.Pokud dávám výpověď k 1.3. platí za mě můj bývalý zaměstnavatel ještě
    zdravotní pojistku nebo ne.
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 3. 2006 11:41

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Výpověď
      Buď jste podala výpověď a k ní náleží 2měsíční výpovědní lhůta (např. podala jste výpověď v prosinci, pracovní poměr končí 28.2.) nebo jste se se zaměstnavatelem dohodli na určitém dni, kdy pracovní poměr skončí. Kdy tedy končí Váš pracovní poměr, tzn. který den je Váš poslední den zaměstnání u tohoto zaměstnavatele - 28.2. nebo 1.3.? Pokud 1.3., pak máte tento den ještě odpracovat - a z dosaženého výdělku za tento den zaměstnavatel odvede pojištění. Pokud jste tedy od 1.3. už u jiné pojišťovny, musí být pojištění odvedeno tam. Ale u pojišťoven se mohlo přestupovat vždy až od čtvrtletí, teď to tak není?

• 1. 3. 2006 11:41

Ilona (neregistrovaný)

pokud davate k 1.3. vypoved, tak vas pracovni pomer konci k 31.5., takze proc by za vas nemel platit pojisteni?
      Pokud vsak koncite k 1.3. (tedy 28.2.), tak za vas plati zdravotni naposledy za unor... na to jste se ptala?

• 1. 3. 2006 11:50

Jiřka (neregistrovaný)

Ono to "k" bývá chápáno různě. Já jsem např. vždycky chápala ukončení "k 1.3." tak, že 1.3. byl poslední pracovní den u toho zaměstnavatele. Paní JiřinaH tady zase psala tak jak Vy - "k 1.3." zamená skončit 28.2. Proto to už raději upřesňuji tak, aby bylo jasné, který den je tedy dnem posledním, který den pracovní poměr vlastně končí.

• 1. 3. 2006 11:54

Ilona (neregistrovaný)

ano, ja vim, ze je to diskutabilni, proto jsem dala do zavorky toho 28.2., aby bylo jasne, jak to myslim ..... treba HS vysvetli blize, jak to myslela...
      btw. k tem pojistovnam - nedavno tu taky padl na toto tema (ctvrtletni prehlasovani) dotaz, nekdo tu rikal, ze je to kvuli VZP (asi aby lidi nepanikarili, ze nemohou odejit, co ja vim....., kazdopadne uz to tu take padlo...)

• 1. 3. 2006 11:55

H.S. (neregistrovaný)

Jsem stále ve zkušební době a výpověď dávám k dnešku a také ode dneška jsem hlášena u jiné zdravotní pojišťovny.
      Zaplatí za mě zaměstnavatel pojištění na tento měsíc nebo už ne?
      Moc děkuji a omlouvám se za nesrovnalosti

• 1. 3. 2006 12:03

Ilona (neregistrovaný)

za tento mesic uz urcite ne, pouze toho 1.3. - ale to vas tedy bude "milovat" (teda jeho ucetni) - v jeden den vas bude muset prihlasit na nove ZP a zaroven odhlasit.... no ale to je prace ucetnich... ;-)
      za toho 1.3. jeste dostanete plat a tim padem je i odvod pojistneho

• 1. 3. 2006 12:08

Děkuji (neregistrovaný)

>>Jsem stále ve zkušební době a výpověď dávám k dnešku
      >>a
      >>také ode dneška jsem hlášena u jiné zdravotní
      >>pojišťovny.
      >>Zaplatí za mě zaměstnavatel pojištění na tento měsíc
      >>nebo už ne?
      >>Moc děkuji a omlouvám se za nesrovnalosti
      >****
      >za tento mesic uz urcite ne, pouze toho 1.3. - ale to
      >vas tedy bude "milovat" (teda jeho ucetni) - v jeden
      >den vas bude muset prihlasit na nove ZP a zaroven
      >odhlasit.... no ale to je prace ucetnich... ;-)
      >za toho 1.3. jeste dostanete plat a tim padem je i
      >odvod pojistneho

• 1. 3. 2006 12:08

Jiřka (neregistrovaný)

Jo tak - nejprve upřesním termíny: nedáváte výpověď, ale rušíte pracovní poměr ve zkušební době (což je rozdíl). Takže dnes jste v práci a dnes také předáte nebo jste předala zaměstnavateli zrušení pracovního poměru a Váš poslední pracovní den je 1. 3.
      Zaměstnavatel odvede pojištění ne za celý měsíc, ale pouze z výdělku za dnešní den. A toto pojištění musí být odvedeno na správný účet, tzn. na pojišťovnu, u které jste ode dneška pojištěna.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).