Založení obchodu s potravinami ve vlastním rodinném domku

• (neregistrovaný)

5. 9. 2010 18:42

Dobrý den mám vypracovat seminární práci na téma podnikatelský záměr a já jsem se rozhodla pro založení obchodu s potravinami ve vlastním rodinném domku jelikož se tak ušetří na pronájmu, lze jednoduše zaměstnat členy rodiny a má to spoustu dalších výhod třeba malá konkurence jelikož se obchod bude nacházet ve vesnici atd. Jenomže nevím  co všechno je potřeba k založení takového obchodu. Pokud se nemýlím jde o živnost volnou že?  Takže se musí vyřídit živnostenský list, nevím ale zda se musí nutně  vést  účetnictví a odvádět daně a podobné věci. Prosím moc o rady ve středu to musím odevzdat a chci to mít dobře vypracované.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 9. 2010 19:45

Marketa (neregistrovaný)

Nevite někdo aspon neco malo co všechno se musi vyřizovat atd??? prosim poradte nekdo už

• 5. 9. 2010 21:03

jezevec (neregistrovaný)

sepsat tohle za tři dny dobře je zcela vyloučeno
      potřebujete prostudovat řádově stovky stran

• 6. 9. 2010 6:37

Rop

živnostenský úřad (tam se vyřídí živnost, registrace na sociálce, zdravotní pojišťovně a FÚ)
      sociálka kvůli zaměstnancům
      zdravotní pojišťovny kvůli zaměstnancům
      tohle je povinný základ ... co víc záleží na předmětu podnikání ... jinak platíte nejenom daně, ale i zdravotní a sociální pojištění ... a účetnictví či daňovou evidenci též vést musíte.

Jenom jsem si myslel, že seminárky se dělají tak, že si to pisatel zjistí (nejlépe "pseudopokusem") ... a ne že mu to někdo nabulíkuje na foru  ???

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).