možná hloupá otázka - jak se dojde k poměru, v němž se krátí odpisy DPH u auta podle soukromých / služebních jízd? např. zimní pneumatiky - to musím čekat až na konec zimy, abych věděla, kolik jsem s nimi najela soukromě? navíc to může být jednu zimu tak a jednu jinak.. dále opravy apod. mám-li určitou dobu vedle auto v OM i soukromé, je to víceméně jasné.... ale když za tři roky budu mít už jen to v OM, budu zpětně krátit DPH třeba u potahů koupené před rokem? Díky
ještě jedna věc - nárok na odpočet DPH uplatňuji u skutečně spotřebovaných nebo vypočtených dle spotřeby v TP? strvzenky schovávat, že.
1. 3. 2006 13:07
možná hloupá otázka - jak se dojde k poměru, v němž se krátí odpisy DPH u auta podle soukromých / služebních jízd? např. zimní pneumatiky - to musím čekat až na konec zimy, abych věděla, kolik jsem s nimi najela soukromě? navíc to může být jednu zimu tak a jednu jinak.. dále opravy apod. mám-li určitou dobu vedle auto v OM i soukromé, je to víceméně jasné.... ale když za tři roky budu mít už jen to v OM, budu zpětně krátit DPH třeba u potahů koupené před rokem?
Díky
ještě jedna věc - nárok na odpočet DPH uplatňuji u skutečně spotřebovaných nebo vypočtených dle spotřeby v TP? strvzenky schovávat, že.