Re: Záloha poskytnutá zaměstnanci
to zalezi na vasich smernicich popr. praxi ve firme .... zaloha by nemela prekrocit kalendarni rok, kazdy mesic se vracet nemusi (pokud tedy vase smernice nehovori jinak)
Re: Záloha poskytnutá zaměstnanci
To opravdu záleží na Vás - buď se budete držet VAší směrnice a nebo si sama vytvoříte pravidla - já si od každého kdo má zálohu na nákupy na konci měsíce vyžádám vyúčtování - donesou mi to pěkně se soupiskou co a na co koupili - je to jednodušší i pro DPH
no a na konci roku určitě odevzdají zálohy i kdybyste to uděla jak píšete nahoře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 3. 2006 13:45
Dobrý den,
začátkem února jsem z pokladny vyplatila zaměstnanci zálohu na průběžně nákupy do firmy. Teď mi ji přinesl částečně zpět a na zbytek přinesl doklady o nákupu materiálu. Ptám se na účtování... při poskytnutí zálohy účtuji 314/211 a po vyúčtování zálohy pak 501/314 a zbytek peněz vrátím do pokladny pod zaúčtováním 211/314.
Je to správně? A používá se vůbec účet 314,kde účtuji i v případě úhrady přijatých zálohových faktur? Ještě mě pro tento případ napadl účet 335.
Děkuji za pomoc. S.L.