Re: Skóre k 1.3. :-(((
Dodělávám čtvrté z 15, přesněji zatím vím jen o 15, celkově toho asi bude víc :-)) Ale je dost ošidné to sčítat. Čekají mě snadná přiznání, která se dají zvládnout za dvě hodinky, i závěrky, s nimiž bude týden práce... A jak píše kolegyně nade mnou - u každého něco nemám, takže to nemohu dokončit. Poletuju z jednoho do druhého, u každého udělám aspoň kus (k čemu mám doklady), aby to ubývalo, ale nikde nemám všechny doklady, abych to mohla dotáhnout až do konce. Takže přepínám z jedné firmy na druhou, do toho drnčí telefony, chodí emaily a teď mi volala paní ze sociálky, že chce na půlku března kontrolu :-))) Mozek nestíhá a hlásí ERROR :-))
Přesně popsáno :-) Všechno je rozpracované, člověk čeká na poslední údaje, propadá hrůze, že to nestihne :-((( Většina těch mých jsou samozřejmě jednorázovky, hodně paušály a započteno je i příbuzenstvo, čili práce zdarma. Každoročně si slibuju, že v březnu už budu chodit jen na procházky a přitom...Ale možná existují PANÍ či PÁNOVÉ ÚČETNÍ co jsou v klidu a nad věcí, vše mají perfektně zorganizované? Možná proto, že pracují a nekecají tady, tak jdu na to :-((( J.F.
*** To já mám hotové 3 z 12 stálých klientů, 4 tzv. rychlovky plus 5 SZM. Nejhorší na tom je to, že svoje DPFO dělám vždycky jako poslední, ačkoliv mám všechny doklady k dispozici. Ale je to asi nějaká úchylka, že musím nejdřív vše odevzdat klientům, a pak se pustím do "úklidu" u sebe. Je nas takových víc?
Já mívám svoje přiznání + přiznání naší firmy hotové jako první. Ne že bych byla až tak pečlivá, ale jsou to jediná přiznání, která můžu udělat HNED a nemusím z nikoho loudit doklady :-))) Každoročně je dělám zkraje února - po DPH, po silničkách a po vyúčtování ze ZČ. Tou dobou si vždycky uvědomím, kolik příjmovek mě do konce března čeká... tak honem udělám ta naše, později bych se k nim už nedostala.
No ja jsem take zatim v klidu (delam si kontroly atd), tak jako oni, protoze vim, ze ten maraton prijde a zatim se mi nikdy nepodarilo jej urychlit (take delam pres 30). Po 10. breznu (nekdy i drive a u nekterych uz ted) vyjizdim vse co mam od nich dodane a nemilosrdne jim sdeluji jejich stav a co budou asi platit.
Muzu Vam rici, ze to je snad jedine co funguje rychleji nez ticha posta, pak jsou i v tu nejblbejsi hodinu stale telefony, faxy a net.
Takze pevne nervy, jde preci o jejich penize, ale bohuzel i o nase nervy a nekdy i zdravi.
Uz se tesim na 1.4.2006 tot pro me krasne datum, kdy budu vyspavat tu gorilu co si nasadim do palice vecer pred tim.
>>>>>Je nás takových víc.
>>>>*** To jste mne teda potěšíl(a) !!!
>>>No jistě, 1.4., dřív tam se sebou nechodím. A kdybych
>>>jich měla dělat 40, tak se tam nedohrabu ani v
>>>červnu.
>>
>>Já mívám svoje přiznání + přiznání naší firmy hotové
>>jako první. Ne že bych byla až tak pečlivá, ale jsou
>>to
>>jediná přiznání, která můžu udělat HNED a nemusím z
>>nikoho loudit doklady :-))) Každoročně je dělám
>>zkraje
>>února - po DPH, po silničkách a po vyúčtování ze ZČ.
>>Tou dobou si vždycky uvědomím, kolik příjmovek mě do
>>konce března čeká... tak honem udělám ta naše,
>>později
>>bych se k nim už nedostala.
>
>No ja jsem take zatim v klidu (delam si kontroly atd),
>tak jako oni, protoze vim, ze ten maraton prijde a
>zatim se mi nikdy nepodarilo jej urychlit (take delam
>pres 30). Po 10. breznu (nekdy i drive a u nekterych uz
>ted) vyjizdim vse co mam od nich dodane a nemilosrdne
>jim sdeluji jejich stav a co budou asi platit.
>
>Muzu Vam rici, ze to je snad jedine co funguje
>rychleji nez ticha posta, pak jsou i v tu nejblbejsi hodinu
>stale telefony, faxy a net.
>
>Takze pevne nervy, jde preci o jejich penize, ale
>bohuzel i o nase nervy a nekdy i zdravi.
>
>Uz se tesim na 1.4.2006 tot pro me krasne datum, kdy
>budu vyspavat tu gorilu co si nasadim do palice vecer
>pred tim.
>
>Rozpracovanost, rozpracovanost.... to je heslo dne. Dělám firmu a pak 6 FO (zatím), ale u těch FO jsou to navíc i dodatečná přiznání, protože jdou na paušál (zaplaťbůh pro příští rok). No a u všech! mi chybí minimálně jeden doklad - různá potvrzení atd. Hlavně že ale všichni začátkem února chtěli vědět kolik asi budou platit, aby mohli šetřit.... a pak jeli na hory (všichni!) a já tu magořila s jejich doklady a počítala, co se jim vyplatí a zdůvodňovala, proč je fakt lepší paušál a ne vymýšlení dalších dodavatelských faktur... No a oni se teď vrátili z hor a jsou všichni "happy" a já jsem na palici... Já chci 1.4.06!!!! a teplo!!
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 3. 2006 16:09
Ze 41 prozatím plánovaných DP hotovo jen 8. Dost špatné, že?
Jak jste na tom vy ostatní, potěšte mě prosím :-((( J.F.