Re: Skóre k 1.3. :-(((
Dodělávám čtvrté z 15, přesněji zatím vím jen o 15, celkově toho asi bude víc :-)) Ale je dost ošidné to sčítat. Čekají mě snadná přiznání, která se dají zvládnout za dvě hodinky, i závěrky, s nimiž bude týden práce... A jak píše kolegyně nade mnou - u každého něco nemám, takže to nemohu dokončit. Poletuju z jednoho do druhého, u každého udělám aspoň kus (k čemu mám doklady), aby to ubývalo, ale nikde nemám všechny doklady, abych to mohla dotáhnout až do konce. Takže přepínám z jedné firmy na druhou, do toho drnčí telefony, chodí emaily a teď mi volala paní ze sociálky, že chce na půlku března kontrolu :-))) Mozek nestíhá a hlásí ERROR :-))
Přesně popsáno :-) Všechno je rozpracované, člověk čeká na poslední údaje, propadá hrůze, že to nestihne :-((( Většina těch mých jsou samozřejmě jednorázovky, hodně paušály a započteno je i příbuzenstvo, čili práce zdarma. Každoročně si slibuju, že v březnu už budu chodit jen na procházky a přitom...Ale možná existují PANÍ či PÁNOVÉ ÚČETNÍ co jsou v klidu a nad věcí, vše mají perfektně zorganizované? Možná proto, že pracují a nekecají tady, tak jdu na to :-((( J.F.
*** To já mám hotové 3 z 12 stálých klientů, 4 tzv. rychlovky plus 5 SZM. Nejhorší na tom je to, že svoje DPFO dělám vždycky jako poslední, ačkoliv mám všechny doklady k dispozici. Ale je to asi nějaká úchylka, že musím nejdřív vše odevzdat klientům, a pak se pustím do "úklidu" u sebe. Je nas takových víc?
Já mívám svoje přiznání + přiznání naší firmy hotové jako první. Ne že bych byla až tak pečlivá, ale jsou to jediná přiznání, která můžu udělat HNED a nemusím z nikoho loudit doklady :-))) Každoročně je dělám zkraje února - po DPH, po silničkách a po vyúčtování ze ZČ. Tou dobou si vždycky uvědomím, kolik příjmovek mě do konce března čeká... tak honem udělám ta naše, později bych se k nim už nedostala.
No ja jsem take zatim v klidu (delam si kontroly atd), tak jako oni, protoze vim, ze ten maraton prijde a zatim se mi nikdy nepodarilo jej urychlit (take delam pres 30). Po 10. breznu (nekdy i drive a u nekterych uz ted) vyjizdim vse co mam od nich dodane a nemilosrdne jim sdeluji jejich stav a co budou asi platit.
Muzu Vam rici, ze to je snad jedine co funguje rychleji nez ticha posta, pak jsou i v tu nejblbejsi hodinu stale telefony, faxy a net.
Takze pevne nervy, jde preci o jejich penize, ale bohuzel i o nase nervy a nekdy i zdravi.
Uz se tesim na 1.4.2006 tot pro me krasne datum, kdy budu vyspavat tu gorilu co si nasadim do palice vecer pred tim.
>>>>>Je nás takových víc.
>>>>*** To jste mne teda potěšíl(a) !!!
>>>No jistě, 1.4., dřív tam se sebou nechodím. A kdybych
>>>jich měla dělat 40, tak se tam nedohrabu ani v
>>>červnu.
>>
>>Já mívám svoje přiznání + přiznání naší firmy hotové
>>jako první. Ne že bych byla až tak pečlivá, ale jsou
>>to
>>jediná přiznání, která můžu udělat HNED a nemusím z
>>nikoho loudit doklady :-))) Každoročně je dělám
>>zkraje
>>února - po DPH, po silničkách a po vyúčtování ze ZČ.
>>Tou dobou si vždycky uvědomím, kolik příjmovek mě do
>>konce března čeká... tak honem udělám ta naše,
>>později
>>bych se k nim už nedostala.
>
>No ja jsem take zatim v klidu (delam si kontroly atd),
>tak jako oni, protoze vim, ze ten maraton prijde a
>zatim se mi nikdy nepodarilo jej urychlit (take delam
>pres 30). Po 10. breznu (nekdy i drive a u nekterych uz
>ted) vyjizdim vse co mam od nich dodane a nemilosrdne
>jim sdeluji jejich stav a co budou asi platit.
>
>Muzu Vam rici, ze to je snad jedine co funguje
>rychleji nez ticha posta, pak jsou i v tu nejblbejsi hodinu
>stale telefony, faxy a net.
>
>Takze pevne nervy, jde preci o jejich penize, ale
>bohuzel i o nase nervy a nekdy i zdravi.
>
>Uz se tesim na 1.4.2006 tot pro me krasne datum, kdy
>budu vyspavat tu gorilu co si nasadim do palice vecer
>pred tim.
>
>Rozpracovanost, rozpracovanost.... to je heslo dne. Dělám firmu a pak 6 FO (zatím), ale u těch FO jsou to navíc i dodatečná přiznání, protože jdou na paušál (zaplaťbůh pro příští rok). No a u všech! mi chybí minimálně jeden doklad - různá potvrzení atd. Hlavně že ale všichni začátkem února chtěli vědět kolik asi budou platit, aby mohli šetřit.... a pak jeli na hory (všichni!) a já tu magořila s jejich doklady a počítala, co se jim vyplatí a zdůvodňovala, proč je fakt lepší paušál a ne vymýšlení dalších dodavatelských faktur... No a oni se teď vrátili z hor a jsou všichni "happy" a já jsem na palici... Já chci 1.4.06!!!! a teplo!!
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 3. 2006 16:09
Ze 41 prozatím plánovaných DP hotovo jen 8. Dost špatné, že?
Jak jste na tom vy ostatní, potěšte mě prosím :-((( J.F.