Re: ????????????
Pokud jste byla v PN celý měsíc, tak pro SP a ZP dejte 11 měsíců. Pro DP 12 měsíců.
>>>>>>>>Prosím o radu. V roce 2005 jsem jeden měsíc byla na
>>>>>>>>neschopence, živnost jsem nepřerušila,ale v tom
>>>>>>>>měsíci
>>>>>>>>jsem nic nenakupovala a neprodávala. Mám do řádku 43
>>>>>>>>uvést 12 měsíců, nebo 11? A SP a ZP ?? 11 nebo 12???
>>>>>>>>Díky za radu. Alča
>>>>>>*********************
>>>>>>???????????????????
>>>>>>nic ?
>>>>>
>>>>>Pokud jste byla v PN celý měsíc, tak pro SP a ZP
>>>>>dejte
>>>>>11 měsíců. Pro DP 12 měsíců.
>>>>**************
>>>>I když jsem podnikatelskou činnost vykonávala pouze
>>>>11
>>>>měsíců ? :-(((
>>>
>>>Ale v průběhu roku jste snad činnost nezahajovala,
>>>nepřerušovala, ani neukončovala.
>>
>>Nebo Vám jde o snížení minimálního základu daně?
>*****************
>Ano jde mi o snížení minimálního základu daně. Místo 107.300 na 98..300.
Fňuk .. to né .. neukončovala. Tak vám paní Zdeni moc děkuju. Ale nepotěšila jste mě ;-) Se z toho našeho státu picnu. A mě to přišlo tak logické .. když zaměstnanec nedělá, tak taky neodvádí daně. No, tak tam pěkně prsknu 12 měsíců a jdu se klouzat. Přeji krásný večer.
Alčo, ani jsem se nezeptala, jestli máte nastudované případy, na které se MZD nevztahuje. V poučení k daňovému přiznání o nich taktně pomlčeli. Např. první a druhý rok podnikání, pobírání rodičovského příspěvku alespoň po část roku, nebo příspěvku na péči o osobu blízkou, nějaký důchod, příjmy do 15.000,- Kč.
No to už bohužel nastudováno mám. MZD se mě týká. Už i vloni. Ale letos to byla fakt pohroma. Měsíc jsem měla zavřeno kvůli tomu, že tu opravovali chodník a měsíc neschopenka. Naštěstí mi ji na sociálce ofotili, takže ji mohu přiložit. A tady na malém městě si lidé rychle odvyknou kudy vede cestička k zapadlému krámku. A nyvykají si pomaloučku. Takže i tržby nic moc. Ta daň je fakt dost hrozná.
A kdyby to byla jen daň, tak čert jí vem. Ale když k ní přihodíte ještě minimální pojistné, tak musíte menší živnost zkrátka zabalit. Pak budete na úřadu práce, stát za Vás bude platit zdravotní a sociální a ti, kteří u živnosti vydrželi, budou muset platit čím dál vyšší pojistné .... Nevím, co je to za zvláštní politiku. Místo aby byl stát vděčný, že se drobní podnikatelé o sebe starají sami, tak je vyžene mezi nezaměstnané.
Jako by ste mi mluvila z duše. Je to zkrátka něco neskutečného. SP a ZP se každý rok zvyšuje, daně už taky, elektrika, plyn ... zkrátka než člověk vydělá kačku na sebe, tak se musí nějak naotáčet. Nevím, na co myslejí a jaké mají prognózy z těch svých výmyslů, ale každopádně si myslím, že spousta živnostníků s tím pěkně praští.
No ja do toho pichnu z jine stranky a myslim si, ze by melo byt 12 mesicu.
Proc?
Jestlize budu podnikatel a mit provozovnu se zamestnaci a budu nemocny, tak preci provozovna jede dale, nebo si budu muset najmout brigadnici. Nemam-li na to, je to bohuzel muj problem.
Nemam-li zamestnance tak v dobe nemoci si bud sezenu brigadnika, nebo je to pak zase muj problem ale podnikani vlastne jede dale a je to balvan ktery tahnete dal. Toto je problem asi vsech ucetnich, ze i kdyz jsou nemocni a delaji to sami, tak DPH ani mzdy nepockaji.
My uz nadavame dlouho, a je to stejne na ......
Kamarádovi jsem vloni na základě neschopenky vyplnila jen 11 měsíců pro MZD a FU nic nenamítal. Přiložila jsem kopii neschopenky. Jen musí být na celý měsíc tj. minim. od 1. do posledního dne měsíce!! A taky si musíte dát pozor,abyste neměla v té době žádný příjem! Tj.žádný doklad z tohoto období! Dokonce mi bylo řečeno, že by pojistné za SP a ZP mělo být v této době nedaňové - tj.nedávat je do výdajů. Ale tímto si nejsem 100% jistá, ale logiku to má.
Teoreticky asi máte pravdu, protože OSVČ není povinna platit zálohy na pojistné v měsících, které celé prostoná. Prakticky mohu tvrdit /nebo přímo zapsat do textu v DE/, že platba je buď opožděnou úhradou staré zálohy, nebo naopak zálohou na měsíce příští .... Ovšem příjem na účet, to je holé neštěstí, s tím ani při nejlepší vůli neuděláte nic. Proto jsem také Alče v samém začátku diskuse radila napsat 12 měsíců.
Neee! Jde fakt o příjem za práci-službu za ten měsíc,kdy marodíte!! To se přeci pozná podle faktury, kdy byla vystavená a jakého období se týká. Prostě v tom měsíci nesmíte vystavit žádnou fakturu.... Podle mne by se právě dívali na účet a pak kontrolovali platby....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 3. 2006 20:53
Prosím o radu. V roce 2005 jsem jeden měsíc byla na neschopence, živnost jsem nepřerušila,ale v tom měsíci jsem nic nenakupovala a neprodávala. Mám do řádku 43 uvést 12 měsíců, nebo 11? A SP a ZP ?? 11 nebo 12??? Díky za radu. Alča