Re: Špatné odpisy
Jestli je odpisování rovnoměrné, tak se nic zvláštního neděje. Doba odpisování je stanovena jako minimální, výše odpisu jako maximální. V žádném případě však nemůžete dohánět těch 100 tisíc, které jste v předchozích letech nestihli. Zkrátka jen začnete dělat odpisy v maximální výši.
Ano,do 31.12.1994 se odpisovalo 50 let do 31.12.1998 se
odpisovalo 45 let a od 1.1.1999 30 let.
Odpisy přepočítat od roku 1999 na 30 let s tím, že část odpisů za roky 1999 a 2000, která nebyla uplatněná, už propadne. O část odpisů v pozdějších letech, které nebyly uplatněné, se prodlouží doba odepisování. To je můj názor na odpisy daňové. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 3. 2006 22:21
Dobrý den:
Vloni jsem převzala účetnictví malé firmy a teď jsem zjistila, že moje předchůdkyně odepisovala budovu (odp. sk. 5-30 let) podle odpisového plánu na 45 let! Začala v roce 1997, bylo to snad tehdy jinak? Mám dojem, že to udělala špatně, a pokud se nemýlím, mělo by být odepsáno asi o 100 000 Kč více. Co s tím? Můžu letos odepsat nový odpis i těch 100 000? Díky za radu. Petra