Re: z jakých příjmů se bere 50% paušál
predpokladam, ze jde o DE, v ucetnictvi datum uhrady snad neresite, ne?
Jde o DE, ale vzhledem k tomu, že před prvním uplatněním paušálu se musí dodanit pohledávky z minulého roku, předpokládala jsem, že dále nebudu žádné pohledávky vykazovat a paušál počítat z toho co za daný rok vyfakturuji. Ale vidím, že to není tak jednoduché. Když totiž dodaním pohledávky za r.2004 a v roce 2005 budu uplatňovat paušál a nebudu znovu zahrnovat do příjmu částky za pohledávky z r.2004, které jsem dostala zaplacené až v r.2005 nezbude mi v příjmech skoro nic, protože většina fa z r.2005 mi zase zůstala v pohledávkách a předpokládám,že je dostanu zaplacené až v r.2006.
no vemte to tak, ze kdybyste neuplatnovala % ale skutecne, tak taky berete jen prijmy a ne pohledavky - vam ted jen vypadnou ty pohledavky, ktere dodanite za 04. Musite si porovnat, jestli se vam to vyplati % + dodat. dan 04 vs. skutecne vydaje;
btw. nezapomente na minimalni zaklad dane, pokud se vas tyka
Dobře, a když to tak udělám a v příjmech, ze kterých budu počítat procento mi zůstane jenom to málo co jsem v r.2005 vyfakturovala a taky dostala zaplaceno vyjde mi strašně malý základ pro výpočet SP a ZP. Tam se nebude nic opravovat? Pohledávky, které teď dodaním vypadnou ze základu pro odvod pojištění?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 3. 2006 10:01
Když budu uplatňovat paušál 50% počítá se to z příjmů, které v tom roce vyfakturuji nebo které skutečně dostanu zapacené na účet? (protože ne všechno co vyfakturuji potom dostanu zaplaceno ještě v daném roce) Je to někde napsané? Díky.