Re: pro Ilonu
no samozrejme, zda se mi, ze tech 50% z 1/6 za to ani nestoji, navic, pokud ma internet i v miste podnikani, tak by se to obhajovalo velmi tezko, mozna tak 10-20%
Re: Poplatek za internet mimo sidlo firm
>>>Dobrý den,
>>>
>>>jsem student živnostník a bydliště mám stále vedené u
>>>rodičů.
>>>Bydlím teď ovšem s partou studentů na privátě a rád
>>>bych si dal poplatky za internet z privátu do
>>>nákladů.
>>>Myslíte, že je to možné, pokud tu nemám oficiálně
>>>nahlášené bydliště? Mám jen nájemní smlouvu, ve které
>>>jsem
>>>napsaný jako jeden ze šesti nájemníků.
>>>
>>>Díky moc
>>>Honza
>>
>>a doklad na placení internetu chodí na vaše jméno?
>****
>a kolik byste dala Vy, pani Radko, kdyby mel ten
>internet na svoje jmeno? - ja tu placala neco o 1/6 atd.
>ale to byl jen muj nazor, kolik je dle vas na FU
Já s tou 1/6 , resp. s polovinou ze 1/6, naprosto souhlasím. Těžko bude někdo věřit, že Ti ostatní mladíci u internetu nesedí. Rozvést internet do víc PC nebo notebooků třeba přes router, switch apod. je velmi jednoduché. A taky pochybuju, že tazatel užívá internet JEN k výdělku. Určitě taky "paří" PC hry a občas chatuje s holkama apod. :-))) Nicméně důkazní břemeno je na poplatníkovi. Pokud si tazatel myslí, že obhájí celé výdaje na internet před berňákem, budiž ;-)
>obhajitelne?
takže znovu. pokud vás v domácnosti kde máte internet bude žít 5 - manžel a tři děti, myslíte si, že berňák vám uzná jen 1/5?? poplatník prokáže tím, že má doklad a smlouvu na své jméno. na FÚ je vyvrátit věrohodnost tohoto důkazu. (lze např. když tam přijdou, juknou do historie a uvidí xchat, libimseti, apod...budou tam nainstalovaný hry, nebo na pc bude dřepět spolubydlící)
a ještě něco. pokud platí paušál, platil by míň, kdyby měl pc jen pro sebe? jaké mu vzniknou náklady navíc, když na pc občas přijde sednout spolubydlící?
to jako chcete říct, že když vy budete mít internet a šest dětí, že vámto berňák hodí na 1/7? internet má on a ne jeho 5 spolubydlících. pokud ho bude mít na své jméno, 50% úplně bez problémů, pokud bude trvat na 100% a FÚ nevyvrátí věrohodnost jeho tvrzení důkazy, tak 100%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 3. 2006 10:33
Dobrý den,
jsem student živnostník a bydliště mám stále vedené u rodičů.
Bydlím teď ovšem s partou studentů na privátě a rád bych si dal poplatky za internet z privátu do nákladů. Myslíte, že je to možné, pokud tu nemám oficiálně nahlášené bydliště? Mám jen nájemní smlouvu, ve které jsem napsaný jako jeden ze šesti nájemníků.
Díky moc
Honza