Student - dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

2. 3. 2006 10:41

Zase jsem se v tom zamotal.
    Student, ve školním roce 2004-2005 gymnázium (maturita někdy v květnu), od asi října student VŠ.
    Pracuje ve firmně svého otce na dohodu o provedení práce. Každý měsíc v roce. Hodiny jsou samozřejmě hlídány.
    Jak je to s měsíci mezi maturitou a zapsáním (či jak se tomu říká) na vysokou školu? Tedy v tomto případě červen - srpen 05. Jde mi o uplatnění srážky na daň, že je žákem nebo studentem... Je možno uplatňovat i v těchto měsících? Tedy po celý rok, nebo jenom poměrně?
    Je-li dohoda o provedení práce psána každý měsíc nová, musí být také každý měsíc vystaveno a k daňovému přiznání přiloženo "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti..."
    Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2006 10:46

Jiří K. (neregistrovaný)

Re: Student - dohoda o provedení práce
      No a ještě další věc - podepisovat na každý měsíc extra prohlášení poplatníka.... (38.040,-), nebo stačí jedno na rok?

• 2. 3. 2006 10:47

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Student - dohoda o provedení práce
      odpočet na studenta je na základě "potvrzení o návštěvě školy" - pokud od 6-8 nebyl nikde zaměstnán v pr.poměru ani v evidenci úřadupráce tak může odpočet celý rok, na studium na VŚ zase donese potvrzení...u dohod musí být dodržen roční limit 100 hodin, počet dohod není důležitý, pokud mi pracuje někdo ve více obdobích vystavuji jedno potvrzení za rok 2005

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).