Re: Dotace do příjmů - výdaje paušálem
Myslím, že si výdaje % můžete uplatnit, my to děláme taky. Mne by spíš zajímalo, jak je to s minimálním základem daně. Jestli se na nás vztahuje §7c, pís.4j - osvobození od min. základu daně. Pokud ano, tak jestli i na příjmy z r.2005. Zatím mi nebyl nikdo schopný odovědět. Nevíte to vy? Prosím zasvěcené o odpověď. Děkuji.
Re: Dotace do příjmů - výdaje paušálem
Pořád nemám jasno v tom, zda můžu uplatnit výdaje ve výši 80% z příjmů, jestliže zahrnu přijaté dotace ze SZIF do příjmů. Který zákon, případně který paragraf mi to zakazuje? Pro účely kontroly SZIF vedu daňovou evidenci. Z daňového hlediska daní z příjmů je pro mne výhodnější použít paušál ve výši 80%, ale nevím, jestli můžu.
.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 3. 2006 17:56
Jestliže jako zemědělec dostanu dotace ze státního rozpočtu, které zahrnu do daňových příjmů, můžu pro daňové účely použít paušální výdaje ve výši 80%, třebaže jsem účetní jednotkou a vedu daňovou evidenci?