Re: Neschopenka OSVČ-neřešitelný problém
Tak tomuhle rozumím. Můj tatínek má s.r.o. ve které je sám sobě zaměstnancem jelikož je jediným vlastníkem. Před rokem měl infarkt. Ležel v nemocnici a když sem se ho zeptala, kde že má neschopenku, mi řekl, že to sestra zařídila. Jelikož ho znám, sem se zeptala, koho uvedl jako zaměstnavatele. A on .. no já řekl, že sem si sám sobě zaměstnavatelem i zaměstnancem. Automaticky mu tam napsali OSVČ.Tak sem to šla k sestře nahlásit, že to je špatně a že jeho zaměstnavatel je s.r.o.. Setra na mě koukala jak na blba, že už tu neschopenku nemaj .. no ale pak si to načmárala na nějaký papírek, že to teda opravějí. Když sem tu neschopenku po ukončení léčby v nemocnici chtěla, tak mi řekli, že už to poslali. Ják, poslali? Nebylo tam razítko firmy!!No, tak to pošlou zpátky sem si řekla. Ale druhý den mi volala paní z OSSZ, že co že sme to nechali udělat, že žádná taková OSVČ není. Prostě to děvčata neopravily a poslaly to takhle. Takže to pak přepisovala naše obvoďačka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 3. 2006 11:03
Březen - nejhorší měsíc pro účetní, tak něco pro zasmání, co se také může stát.
Jsme s kolegou sdružení, můj manžel a jeho manželka spolupracující osoby.
Paní onemocněla a šla k lékaři. Ačkoliv jsem jí říkala, ať si nenechá psát neschopenku, jenom léky a ať je doma, doktorka ji přesvědčila že když platí nemocenskou, (minimální) je to škoda a neschopenku napsala.
A problém byl na světě.
sestra:kdejste zaměstnaná?
paní:spolupracuji s manželem.
sestra:někde musíte být zaměstnaná, ne, přece chodíte do práce.
paní: no s manželem.
sestra:a kam chodíte s manželem do práce?
paní už zmatená:no do lakovny.
sestra:a čí je ta lakovna?
paní: no naše, sdružení.
sestra:a to sdružení se nějak jmenuje, ne?
Protože vedu účetnictví, sdružení je na mě, tak sestra napsala mě jako zaměstnavatele, paní jako zaměstnance a obě byly spokojené, jak to vyřešily. Samozřejmě to odeslala na malé organizace.
Když mi paní neschopenku přinesla, říkám, musíte tam znovu, ať Vám to přepíší. Na lísteček jsem jí napsala, že je OSVČ, spolupracující osoba.
A když to nepůjde, tak že to zahodíme a kašlem na to. Před chvílí tu byla znovu, sestra jí řekla, že to má dobře a nic opravovat nebude a k doktorce jí ani nepustila.Tak mi nezbylo, než doktorce zavolat, a když jsem jí řekla, že to zahazuju a ať si to udělají jak chtějí, málem ji kleplo. AŤ paní hned přijde a že to vyřídí. Tak tam paní šla potřetí a jsem zvědavá, s čím přijde.
A co z toho plyne?? Než absolvovat tohle, je lepší si koupit v lékárně prášky a vyležet se doma, protože ztráta času, jezdění sem tam nakonec přijde na víc, než co hodí ta nemocenská.
Zdravím a přeju pevné nervy všem!