Re: Odměna společníka s.r.o.
--
společník bude danit, podle tabulek, pak vydáte potvrzení a on si ta zahrne do svého přiznání jako OSVČ.Vypočítáte jako normální mzdu, a musíte firmu přihlásit na FU na daňzálohovou.
Také ho musíme přihlásit na sociální a zdravotní a odvést soc. azdrav.
Tímpádem i EL důchodového zabezpečení na sociálku..
Blanka
Já našim společníkům vyplácím jen podíl na zisku. Tedy chtěli to teprve 2.rokem. A daň je 15%, jak se píše výše. Je to nejjednodušší. Jen ještě má být zápis z valné hromady, že se na tom společníci-jednatelé usnesli.
>>Prně jsem narazila na skutečnost, že si společník
>>s.r.o. (je 1 jeden) chce vyplatiti nějakou odměnu. V
>>žádném případě nechce být zamětsnanec. Prosím jak se
>>v
>>tomto případě postupuje. Společnost vykazuje zisk.
>>Bude se
>>vyplacená částka ještě danit, nebo promítat do
>>přiznání společníka (podniká ještě jako fyzická osoba)
>>Děkuji
>
>--
>společník bude danit, podle tabulek, pak vydáte
>potvrzení a on si ta zahrne do svého přiznání jako
>OSVČ.Vypočítáte jako normální mzdu, a musíte firmu přihlásit na
>FU na daňzálohovou.
>Také ho musíme přihlásit na sociální a zdravotní a
>odvést soc. azdrav.
>Tímpádem i EL důchodového zabezpečení na sociálku..
>Blanka
>Nebo podíl na zisku, zdanit 15%. Žádné další odvody ani danění.
>
Podle našich zákonů bohužel budou ty peníze zdaněné dvakrát. Poprvé jako zisk společnosti v rámci přiznání k dani z příjmů práv.osob , podruhé jako podíl na zisku 15% daň.
Pokud by přistoupil na to zaměstnání, tak sice ty peníze budou zdaněny jen jednou, protože výplata + odvody jsou daňovým nákladem pro společnost, ale zase kromě daně bude odvádět i SP a ZP.
Chápu, že ani jedna vyhlídka není moc lákavá, ale třetí řešení nevím :-(
Ale existuje. Přestěhovat sebe i firmu na Slovensko, žít tam déle než (to přesně nevím ale snad víc než půl roku, aby se stal slovenským daňovým rezidentem) a teprve potom rozdělit zisk. Na Slovensku srážková daň ze zisku neexistuje.
Nebo jiné: počkat s rozdělením po volbách. To bude trochu jasněji, jestli zůstaneme na Balkánu nebo se posuneme k modernějším ekonomikám;-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 3. 2006 13:36
Prně jsem narazila na skutečnost, že si společník s.r.o. (je 1 jeden) chce vyplatiti nějakou odměnu. V žádném případě nechce být zamětsnanec. Prosím jak se v tomto případě postupuje. Společnost vykazuje zisk. Bude se vyplacená částka ještě danit, nebo promítat do přiznání společníka (podniká ještě jako fyzická osoba) Děkuji