Re: úroky z úvěru
>>>Dobrý večer,
>>>vzal jsem si úvěr a z něj si pořídil traktor pro svou
>>>výdělěčnou činnost. Rok 2004 mi zpracovával účetní,
>>>ale bohužel zemřel a teď se pouštím sám do DP. Podle
>>>loňského roku koukám, že splátky jsou nedaňový
>>>výdej,v
>>>nákladech je odpis a na konci roku, když přišel výpis
>>>s
>>>výší úroku, tak celou částku uvedl do výdajů sniž.
>>>základ daně (stejně tak i odpis). Je to takto
>>>správně?
>>>Můžu skutečně zaplacený úrok z úvěru dát do nákladů
>>>nebo
>>>do výdajů sniž. základ daně?
>>>Prosím poradí mi někdo?
>>>Díky Petr
>>
>>
>>Zaplacený úrok z úvěru na koupi majetku je daňový
>>výdej,
>
>Můžete mi ještě poradit kde to najdu v zákoně? Děkuji.
Je jedno jestli je dám do výdajů nebo až v daňovém přiznání do vádajů sniž. zd?
>P.
já bych se spíš podívala na §25 563/1991 -
(4) Pro účely tohoto zákona se rozumí
a) pořizovací cenou cena, za kterou byl majetek pořízen a náklady s jeho pořízením související,
úroky na pořízení hmotného majetku jsou součástí pořizovací ceny a měly by se odepisovat:-(
Paní Radko, vždy jsem postupovala tak, že úroky zaplacené do dne zařazení IM do užívání vstupovaly do pořizovací ceny - tak jako i poplatky za sjednání úvěru atd. , ale po zařazení jsem je už dávala jako nákladové a to po konzultaci s daňovým poradcem. Tak teď už jsem z toho opravdu jelen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 3. 2006 21:36
Dobrý večer,
vzal jsem si úvěr a z něj si pořídil traktor pro svou výdělěčnou činnost. Rok 2004 mi zpracovával účetní, ale bohužel zemřel a teď se pouštím sám do DP. Podle loňského roku koukám, že splátky jsou nedaňový výdej,v nákladech je odpis a na konci roku, když přišel výpis s výší úroku, tak celou částku uvedl do výdajů sniž. základ daně (stejně tak i odpis). Je to takto správně? Můžu skutečně zaplacený úrok z úvěru dát do nákladů nebo do výdajů sniž. základ daně?
Prosím poradí mi někdo?
Díky Petr