Re: leasing nevím si rady?
*** U finančního leasigu musíte splnit několik podmínek - taktéž u předčasného ukončení smlouvy - najdete v §24/4 a 5. U cese leasingu (na jinou osobu), při pokračování stejných podmínek se na tuto smlouvu pohlíží jako na pokračující. Obecně a zjednodušeně: co přijmete nad to, co jste vydali (poměrná část), zdaňujete. Musíte si pročíst uvedené §§ a napasovat na konkrétní podmínky ***
>>1/ může mi někdo poradit s převedením leasingu na
>>jinou osobu v DE. Jak na náklady již uplatněné /
>>splátky
>>a rozúčtovaná akontace/. Platba, kterou převádějící
>>dostane jako odstupné je výnos?
>>2/ to samé, ale zaplaceny nějaké splátky a potom
>>odkoupeno do vlastnictví. Co se splátkami , které
>>jsou již
>>v nákladech.
>>Stává se auto majetkem /kdy? zaplacením, nebo
>>zapsáním
>>vTP/ a možno v DE odepisovat.
>>
>>Děkuji za pomoc
>
>*** U finančního leasigu musíte splnit několik
>podmínek - taktéž u předčasného ukončení smlouvy - najdete v
>§24/4 a 5. U cese leasingu (na jinou osobu), při
>pokračování stejných podmínek se na tuto smlouvu pohlíží
>jako na pokračující. Obecně a zjednodušeně: co přijmete
>nad to, co jste vydali (poměrná část), zdaňujete.
>Musíte si pročíst uvedené §§ a napasovat na konkrétní
>podmínky ***
To znamená, že když jsem zaplatila na splátkách / můj nástupce v leasingu pokračuje/ skoro celý automobil, takže náklady jsou větší než částka odstupného, tak v DE nemám žádný výnos, ale mám ztrátu. např. zaplatila jsem na splátkách a akontaci 350.000 a odstupné bylo 150.000,- Kč, tak jak to do DE zapsat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 3. 2006 9:30
1/ může mi někdo poradit s převedením leasingu na jinou osobu v DE. Jak na náklady již uplatněné / splátky a rozúčtovaná akontace/. Platba, kterou převádějící dostane jako odstupné je výnos?
2/ to samé, ale zaplaceny nějaké splátky a potom odkoupeno do vlastnictví. Co se splátkami , které jsou již v nákladech.
Stává se auto majetkem /kdy? zaplacením, nebo zapsáním vTP/ a možno v DE odepisovat.
Děkuji za pomoc