Re: kod 71
51- se uvádí ,kdy org. vyhotovuje opravný ELDP po zjištění,že vykázané údaje v odd.2 na již odeslaném ELDP(s vyznačením 01,kdy p.p. trvá)byly původně uvedeny chybně.
71- toto označení má být zcela výjimečně v př.,kdy bude zjištěno,že ELDP,který měl být již v minulosti org.vyhotoven a odeslán, vyhotoven nebyl ( a měl být také 01-p.p. trvá).
Opsáno z pokynů -vydaných ČSSZ.:)
Re: kod 0++ nebo 0+S
Mám podobný problém.Nám vrací ELDP pouze za rok 2005,že u jednatelů s.r.o.(zaměstnanci) má být kód 0+S (v roce 2004 jsem měla kód 0++ a bylo vše vpořádku. Prosím o radu, zda se něco změnilo od 1.1.2004, že za rok 2005 má být kód 0+S a jak si vysvětlujete dle pokynů-třetí znak -cituji "u obchodní společnosti,u něhož je v prvním údaji uvedena hodnota 0,1,2,3,5,6 nebo 7(případně abecední znaky),byl alespoň jeden den v rámci daného kalendářního roku členem dozorčí rady,členem statutárního orgánu, případně společníkem obchodní společnosti. Uvádí se údaj S." Naši 2 zaměstnanci jsou jednatelé společnosti, ale nejsou členy dozorčí rady ani členy statutárního orgánu a ani společníkem.Kód 0++ nebo 0+S?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 3. 2006 15:38
Dobrý den všem.
Prosím o radu zda , když jsem za rok 2004 odeslala ELDP- společníka s kodem= 0++ je to chyba a mám podat opravný s kodem 0+S ( je na HPP)?
za rok 2005 bych ho již poslala správně s kodem 0+S.
Případná oprava se provádí: na 1 řádku veškerá data, původně zapsaná na ELDP
a na 2 řádku správná data.
Případně, najdu nějaký opravný vzor ELDP ?
Děkuji .