Re: společné zdanění manželů
Jo,děkuju moc!Tohle jsem přesně potřebovala vědět!!Ještě 1x díky!
Re: společné zdanění manželů
Takže i po rozdělení příjmů ve SZM musí být vyšší než 107300kč?Nebo před rozdělením?Pokud po rozdělení,takže já i manžel bychom museli mít základ daně alespoň 107 301kč?/příklad/,abychom mohli uplatnit SZM?Tzn,že by musel mít svůj základ daně nějakých např.214 602kč?Minimálně...?
Re: SZM POZOR
Bylo by dobré si o SZM něco přečíst:
7. Kdy nemohou manželé společné zdanění uplatnit
Zákon v § 13a odst. 4 stanoví, že za zdaňovací období nelze uplatnit společné zdanění, jestliže alespoň jeden z manželů za toto zdaňovací období:
uplatňuje způsob výpočtu daně podle § 13 a 14 (tj. rozděluje příjmy na spolupracující osobu a na více zdaňovacích období),
uplatňuje slevu na dani podle § 35a nebo 35b (sleva na dani z titulu investiční pobídky), nebo
má povinnost uplatnit postup uvedený v § 38gb (postup pro poplatníka, který je v konkursu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 3. 2006 15:38
Všude se píše,že pokud chci uplatnit SZM,nesmím mít minimální daň.Manžel-podnikatel má svůj základ daně např.200 000kč.Po rozdělení příjmů bude mít ale jen 100 000kč,já též.Na tento základ daně připadá daň 15%,to není minimální daň?Pokud bychom to museli upravit tak,aby jsme přesahovali základ daně 109 200kč,tak to není moc výhodný...Prosím,poraďte.Dělám daně poprvé.Děkuji.