Re: Dovoz bezJSD - DPH - OPRAVDU NIKDO N
Pokud je to z EU tak nevím proč byste si nenárokovala DPH - ale pouze z hodnoty faktury násobené kurzem ČNB ke dni vystavení faktury - nebo kurzem, který máte určený ve vnitřní směrnici (denní,měsíční,roční???).S tím poštovným teda nevím. Pokud je uvedeno na faktuře tak samozřejmě i to.
Pokud se nejedná o EU ale o zahraničí tak na školení nám vysvětlovali, že ne vždy musíme mít JSD - ale musíme prokázat, že zboží opravdu došlo ze zahraničí - tak bych si k tomu přiložila obálku a DPH si nárokovala - podle mne je to dostatečný důkazní prostředek- že zboží přišlo ze zahraničí - počítala bych to stejně jako Vy - nevím jestli počítáte s tím, že pro výpočet DPH ze zahraničí se používá celní kurz té které měny. S tím poštovným si nejsem jistá - a pokud ano - tak jen za tu část do prvního místa doručení do ČR ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 3. 2006 11:24
Dobrý den,hledala jsem v historii ale nenašla.Poštou nám byla doručena zásilka ze .země.Na zásilce je razítko celnice + razitko BEZ CLA,jinak nic.K dispozici mám fakturu,JSD není.Z čeho mám vypočítat DPH?? Původně jsem uvažovala,že odvedu DPH z hodnoty na faktuře + z poštovného na zásilce a to vše vynásobím kurzem ke dni vystavení faktury,nárokovat DPH nebudu,když nemám JSD.Váhám zda je to správně.