Dobrý den, jak jste to prosím nakonec vyřešil? Mě čeká brzo vlastně úplně to samé. Dům jsem si pronajala tady i s rodinou k celoročnímu bydlení. Ale k tomu tam chci mít provozovnu e-shopu a podnikat. Bojím se, abych s tím neměla nějaké problémy, když stavba není zkolaudována k podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 3. 2014 14:57
Rodinný dům je zkolaudován k bydlení, ne k podnikání. Majitel tohoto rodinného domu mně jej pronajme pro účely podnikání - kanceláře, provozovna, výdejní místo pro internetový obchod. Ve smlouvě bude uvedeno, že mi to pronajímá právě k tomotu účelu. Komu hrozí případný postih (hrozí-li vůbec někomu) za to, že mám provozovnu v nemovitosti zkolaudované k bydlení?
Doma podniká přece spousta profesí (účetní, programátoři, ...), takže kde je rozdíl v tom, pro jaké podnikatelské účely již musí být zkolaudováno k podnikání?
A pokud on mi to pronajal k podnikání, tak je mou povinností si od něj vyžádat kolaudační rozhodnutí a ověřit si to? Nebo to není mou povinností a já podnikám v dobré víře na základě smlouvy. A je to tedy jen a pouze jeho problém?