Re: Výdaje paušálem ze dvou činností
Černé na bílém to asi nikde neobjevíte. Pokud máte 2 činnosti a u každé z nich si můžete podle zákona o daních z příjmů uplatnit jiné procento výdajů, pak máte 2 možnosti: a) vytvoříte samostatnou přílohu k DP, kde rozepíšete příjmy z každé činnosti a k nim vypočtete výdaje procentem - doporučuji
b) zkrátka vyplníte 2x přílohu č. 1 k DP :-)) nevím, co na to Váš FÚ
Re: Výdaje paušálem ze dvou činností
V těch pokynech se to myslí tak, že prostě v ř. 101 sečtete všechny druhy příjmů a v ř. 102 dáte součet všech výdajů k těmto příjmům. Takže podle § 7 odst.10 poslední věta jste povinen vést evidenci příjmů a pohledávek.K jednotlivým druhům příjmů (u vás ke dvoum) si spočítáte zvlášť 50 a zvlášť 40 % výdajů a pak součet těchto výdajů uvedete dohromady do ř.102. Já si myslím, že byste ani nemusel přikládat k DP ty přílohy jak píše kolegyně, je však pravděpodobné, že by vás k tomu mohl finančák vyzvat, protože jim nebude sedět podíl výdajů a příjmů na pevné procento. Tou přílohou té výzvě předejdete :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 3. 2006 15:03
Jaké mám uplatnit paušální výdaje, když provozuji jednak elektroprojekci (50%), jednak malou vodní elektrárnu (asi 40%?).