2013 - dvě varianty
a) skutečně projetý benzín (spotřeba dle TP * cena benzínu vyhlášená MF ČR * počet km / 100) + náhrada za použití soukromého vozidla (3,60 * počet km)
b) paušál 4000 Kč za měsíc ve kterém se jezdilo služebně + náhrada za použití soukromého vozidla (3,60 * počet km)
2014 - dvě varianty:
a) skutečně projetý benzín (spotřeba dle TP * cena benzínu vyhlášená MF ČR * počet km / 100) + náhrada za použití soukromého vozidla (3,70 * počet km)
b) paušál 4000 Kč za měsíc ve kterém se jezdilo služebně
K tomu je samozřejmě počítat s tím, že se hradí silniční daň. Ve variantě a) lze ještě započítat parkovné. Žádné další náklady na auto započítat nejde (opravy atd nelze).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 4. 2014 16:16
Dobrý den, mám dotaz. Jsem OSVČ vedlejší, mám stálé zaměstnání a jako vedlejší činnost mám na ŽL Provident, jako obchodní zástupce poskytuji půjčky. Každý rok kvůli tomu odvádím daně a chtěl jsem se zeptat, jestli do nákladů mohu započítat projetý benzín, když jedu za klientem, i když nemám služební automobil...