Re: reklamace většího počtu vad
Situace, kdz máte v ruce bezchybný výrobek, může být zdánlivě bezvýchodná. Přesto, pokud je z reklamačního protokolu jasně patrné, že šlo o výskyt několika vad, bych argumentoval takto:
prodejce je dle §13 zák. na ochranu spotřebitele povinnen informovat vás o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění reklamace, tedy imho i o tom, že při výskytu více vad můžete dle §622/2 ObčZ požadovat výměnu věci nebo odstoupení od smlouvy. Tohoto práva se nemůžete vzdát ani tak, že podepíšete např. v reklamačním protokolu souhlas s opravou. V každém případě je to na oznámení ČOI, pak uvidíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 3. 2006 19:45
Před měsícem jsem reklamoval mobilní telefón se třema různýma vadama. Reklamace byla vyřízena opravou. Podle obč. zákoníka (při výskytu většího počtu vad mám stejná práva jako u vady neodstranitelné) jsem požadoval vrácení peněz. Bylo mi řečeno, že teď už s tím nejde nic dělat, protože jsem v reklamačním protokolu neuvedl svůj požadavek. Takže servis vyřídil reklamaci opravou /na což měl prý právo, protože nevěděl můj požadavek/, výrobek je plně funkční a tím je reklamace řádně vyřízená. Měl prodejce pravdu? Děkuji za odpověď.