Dobrý den, chci Vás požádat o radu, nemám se na koho obrátit. Momentálně jsem na nemocenské čekám miminko a mám rizikové těhotenství.... Jsem zaměstnána na hlavním pracovním poměru od 1.2.2005 a při tom jsem měla 1 měsíc smlouvu na vedlejší pracovní poměr ( od 1.9.2005-30.9.2005) kde mi bylo vyplacenou pouze 1000,- a tedy srážkovou 15% danní... chci se zeptat, musím si udělat daňové přiznání sama? nebo můžu požádat u zaměstnavatele kde mám HPP?? ¨přesto že jsme měla měsíc vedlejší ? děkuji Michala
Re: musím si udělat sama daň.příznání? p
Nemáte povinnost podávat DPFO, požádejte u zaměstnavatele o roční zúčtování - termín byl do 15. 2. 2006. Příjmy, které byly zdaněny srážkovou daní se do toho nezapočítávají.
Re: musím si udělat sama daň.příznání? p
Když už jste to nestihla do 15.2. a neudělali by vám RZD v zaměstnání, tak si ho udělejte do 31.3.sama, na základě POTVRZENÍ O PRIJMU od zaměstnavatele. A chybí ve vašem výčtu leden 2005. To jste nebyla zaměstnaná? Musíte mít celý rok.
6. 3. 2006 12:19
Dobrý den,
chci Vás požádat o radu, nemám se na koho obrátit.
Momentálně jsem na nemocenské čekám miminko a mám rizikové těhotenství....
Jsem zaměstnána na hlavním pracovním poměru od 1.2.2005 a při tom jsem měla 1 měsíc smlouvu na vedlejší pracovní poměr ( od 1.9.2005-30.9.2005) kde mi bylo vyplacenou pouze 1000,- a tedy srážkovou 15% danní... chci se zeptat, musím si udělat daňové přiznání sama? nebo můžu požádat u zaměstnavatele kde mám HPP?? ¨přesto že jsme měla měsíc vedlejší ? děkuji Michala