Re: Úmrtí zaměstnance x roční zúčtování
>Dobrý den,
>dne 31.12.2005 umřel zaměstnanec, který byl u nás
>zaměstnán na HPP, kromě tohoto neměl žádný jiný příjem,
>půl roku před smrtí marodil a vzhledem k tomu by se mu
>při ročním zúčtování nahromadil docela slušný přeplatek
>na dani PFO.
>Měla jsem za to, že vdova podá místo něho u
>příslušného správce daně daňové přiznání a poté jí bude vrácen
>přeplatek v zákonné lhůtě, ale na FÚ, kam se ta dotyčná
>paní obrátila jí sdělili 6-ti měsíční lhůtu pro podání
>přiznání a zatím jí daňové přiznání nevzali.
>Jak to tedy prosím je správně?
>Děkuji
>J.
Já jsem také dělala daňové přiznání za muže, který zemřel 23.12. a jako zástupce jsem uvedla jeho ženu. Ta odnesla daňové přiznání na FU s tím, že žádost o přeplatek se nevyplňovala, protože nám to vrátí až po 6 měsících na základě napsané žádosti, nebo dříve, pokud skončí řízení o dědictví. Takže daňové přiznání podané je, ale žádost o vratku přeplatku bude až na konci 6. měsíce.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
6. 3. 2006 12:38
Dobrý den,
dne 31.12.2005 umřel zaměstnanec, který byl u nás zaměstnán na HPP, kromě tohoto neměl žádný jiný příjem, půl roku před smrtí marodil a vzhledem k tomu by se mu při ročním zúčtování nahromadil docela slušný přeplatek na dani PFO.
Měla jsem za to, že vdova podá místo něho u příslušného správce daně daňové přiznání a poté jí bude vrácen přeplatek v zákonné lhůtě, ale na FÚ, kam se ta dotyčná paní obrátila jí sdělili 6-ti měsíční lhůtu pro podání přiznání a zatím jí daňové přiznání nevzali.
Jak to tedy prosím je správně?
Děkuji
J.