Re: RZD - životní pojištění
>>V roce 2004 u odečtu živ.poj. ještě neplatilo
>>vymezení
>>sjednané částky, tedy to, že lze odečíst pouze při
>>dohodnutém plnění nad 40, resp. 70 tisíc? Pevně
>>doufám,
>>že ne, protože mám nejméně jeden případ. Ale daňovém
>>zákoně pro rok 2004, který mám to není. Takže to
>>platí
>>až od roku 2005? Díky za odpověď.
> Platilo to jž za rok 2004.Trošku to zkomplikovali, protože to platí myslím od 1.5.04.
Děkuju za odpověď. A jak to mám řešit, pokud jsem to za rok 2004 odečetla? Chápu, že mě nedostatek v mé verzi danového zákona neomlouvá.
Vzhledem k tomu, že došlo ke zjištění chyby se strany plátce do 12 měsíců od větší vratky , můžete rozdíl dosrážet ze mzdy i bez souhlasu zaměstnance. Po uplynutí 12 měsíců lze od něj bez souhlasu požadovat vrácení rozdílu jen v případě, že chybu zavinil on, avšak nejdéle do 3 let od konce roku, ve kterém k zúčtování došlo.
Máme několik zaměstnanců, kteří mají životku u ING (typ T150, U140, aj.) a pojistné částky na potvrzeních se pohybují pod hranicí 40000. Ač jsme studovali smlouvy a pojistné podmínky, není nikdo schopen říct, jak se na podmínku podle par.16 odst.10 v těchto případech dívat. V ING samozřejmě tvrdí, že vše je v souladu se zákonem, že by si nedovolili vystavovat nesprávná potvrzení. Ale už se mýlili i větší mistři. Máte někdo zkušenost? Díky za reakce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 3. 2006 12:44
V roce 2004 u odečtu živ.poj. ještě neplatilo vymezení sjednané částky, tedy to, že lze odečíst pouze při dohodnutém plnění nad 40, resp. 70 tisíc? Pevně doufám, že ne, protože mám nejméně jeden případ. Ale daňovém zákoně pro rok 2004, který mám to není. Takže to platí až od roku 2005? Díky za odpověď.