Re: Musím si postěžovat
Já jo, dokonce se mi teď objevily i příjmy do roku 2002, nevzrušuju se, co dostanu, to zaúčtuju, všimnu si jenom když přijde něco na účet, k čemu nemám fakturu. Ale každý rok mě vytáčí klient, který mi předá výdaje ve stavu šrotu, to ještě jde. Ale pár desítek svých faktur mi předává tímto stylem: vezme blok faktur a jednu po druhé vytrhává a dává mi je s komentářem, co to bylo za lidi a co tam zažil. Je to dobrosrdečný člověk a nemám sílu ho zarazit. No dá se to vůbec nějak slušně? J.F.
Já bohužel taky, nepřímá úměra : nejmíň zaplatí - nejvíc nervů,času, návštěv s nošením pořád chybějích dokladů
Pro pobavení:
také mám podobného klienta. Je to zedník. Příjmy cca 50.000,-Kč/ měsíčně čistého. Výdaje skoro žádné - krom pár rukavic a lístky na benzín skoro od celé jejich ulice. "Zaměstnán" na faktury je u jedné velké zahraniční společnosti, které každý měsíc fakturuje = 12 faktur do roka. "Zaměstnávají" takto větší počet zedníků a ty napadlo, že se každý rok vždy nenápadně seskupinkují a založí sdružení. A to se libovolně vždy každý rok mění, prý aby to bylo nenápadné.
Přesto nechce platit žádné daně (teda pokud by to šlo). Loni si vymyslel a se synem policistou a sepsali protokol o tom, že mu bylo vykradeno auto a ukradeny i účetní doklady = půl roku mi nedodal.
Nemám jít raději pracovat do mlékárny???
Nedá mi to a musím se také přidat k Vám, postěžovat si. Jeden klient mi ještě do dneskanedonesl doklady k uzavření roku 2004 (výpisy z účtu, platby pojistného), danila jsem ho, jak jinak 31.3., tak jsem to pustila bez toho, aby si to chudák mohl "včas" odevzdat. Doklad k roku 2005 nemám ještě ani jeden vždyť je teprv 6.3., ale jsem rozhodnuta, že pokud je dnes nedonese, tak mu tu kopičku z loňska hodim do schránky a končím s nim. Je super vědět, že v tom nejsem sama.
Já mám též jednoho, bohužel kamaráda, jinak bych ho hnala. Ten má někdy od jednoho čísla 3 vydané faktury, což zjistím až z výpisu,
některé faktury má placeny na jiný účet než mám výpisy a ty mi nedodá, vesele má auto pro podnikání a neplatí silniční daň atd. Navíc to má ke mně 150 km a vůbec nevnímá, když mu to vytýkám...aspoň, že je jen jeden...
Re: Musím si postěžovat i panu Hakenovi
To jsem ráda, že jsme na tom všichni podobně, měli bychom založit sdružení. Moje perlička? Po roce mi klient odevzdal doklady a když jsem zjistila, že jeden výpis z bú chybí, požádal mě, abych do té banky dojela (jsem v Praze, banka je v Olomouci...)
Pane Hakene, nešlo by víc než 2000 znaků??? takhle naše diskuse leckdy ztrácí smysl....
Tak vidím, že v tom nejsem sama, že se u každého ten hříšník najde. S tím mým je to rok od roku horší. Je to starší svobodný mládenec, výdělek jako dřevorubec nevalný a nemám to srdce mu říct ať jde jinam.
Teď mi volal ještě jeden co toho mívá nejvíc,místo faktur má asi 30 a víc příjmových dokladů za měsíc. Ten si z ničeho nic nedělá. Donese mi to zítra a to mu budu ještě vyplňovat přiznání k silniční dani co se má dát do konce ledna. Jemu je to jedno i ty penále.
Jak by řekl jeden kamarád: "brečíte pěkně,ale na blbým hrobě".
-)))))- Kolik Vám Ti hříšnící platí? Stojí Vám to "pětikilo" za to ?
Já jsem tedy všechny takovéto zákazníky naučila morálce nebo je odkázala na jiné méně vynervované účetní. Ale těšte !!!! za chvíli je duben a zase chvilička klidu.
Ale my nebrečíme... jen se ujišťujeme, že je nás víc samaritánskejch joudů...už dávno se nenervuju, pokud mi klient přinese doklady pozdě, popřípadě v katastrofálním stavu (a vím, že jsem mu během roku několikrát volala, aby je donesl a on se nedostavil) oznámím mu, že nevím, jestli to stihnu a nervuje se on...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 3. 2006 14:39
Dnes mi donesl jeden pán podklady pro přiznání. Z 30 faktur patří 4 do roku 2004, ty mu tam loni chyběly(ale bylo jich víc), ale to ještě nevím jistě, protože pořadač s loňským rokem nechal doma.
A kolik mu jich chybí teď to nevím, protože má třeba č.15 třikrát.
Ještě že dělá s mým kamarádem, kterému dělám také přiznání a mají úplně stejné faktury a tak to nějak dám do kupy.
Z výpisy z účtů je to stejné z 12 jich donesl 5. A to tam probíhají všechny platby faktur, SP a ZP.
To bude trvat než je najde nebo nechá vystavit nové.
Máte někdo podobné zkušenosti?