Re: Spolupracujici a zadne DP ?
Možná radím blbě, ale mně by se líbila varianta, kdy na vás manžel nic nerozdělí, uplatní si vás jako vyživovanou osobu a vy si jako osoba bez vlastních příjmů pak vyžádáte vrácení přeplatku na SZ a ZP.nevím ale jak to bude kolidovat s tou nahlášenou spoluprací, tam by mohl být možná nějaký administrativní problém.
Re: Spolupracujici a zadne DP ?
Moje rada: o tom zda chcete spolupracovat nebo ne se máte rozhodnout s předstihem a je vaší povinností to nahlásit na FÚ, OSSZ i ZP. Zálohy na sociální pak nejste povinna platit. Zdravotní platíte pouze jako samoplátce, což bylo pro r. 2005 970,-Kč.
Vaše zálohy které platil manžel jsou dle mého názoru nedaňové neboť zákon říká ....výdaje na dosažení příjmů.... Vase zálohy nesloužily k udržení a dosažení příjmů neboť jste nespolupracovala v udedeném období.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 3. 2006 16:23
Jsem manzelova spolupracujici osoba v roce 2005. Jelikoz manzeluv zisk za letosni rok je velmi nizky, je pro nas nevyhodne rozdelovat prijmy a vydaje na spoluprac.osobu. Je mozne letos nerozdelovat prijmy/vydaje? Ja bych potom nepodavala za rok 2005 zadne DP - pouze prohlaseni o tom, ze nemam zadne zdanitelne prijmy. Muze si manzel v tomto pripade ponechat v danovych nakladech zalohy zaplacene za me soc.&zdr. pojisteni a uplatnit odpocet na manzelku 21.720 ?