Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
7. 4. 2014 10:53
Jsem živnostník v oblasti online marketingu, neplátce DPH a uplatňuji výdaje paušálem (nabízím služby). K této "hlavní" činnosti bych chtěl začít i prodávat výrobky. Protože by marže nebyla nijak závratná, paušální výdaje tím pádem nejsou moc vhodné (reálné náklady by byly zhruba 90 %). Nevím ale, jak to skloubit s mou hlavní činností, abych si prodejem výrobků zbytečně nezvyšoval příjmy (respektive základ daně). Předpokládám, že ze začátku by byl poměr mezi příjmy ze služeb a prodeje výrobků 10:1.
Existuje nějaké elegantní řešení? Uplatňovat skutečné výdaje na vše se mi nyní nevyplatí a zakládat na prodej s.r.o. už vůbec ne. Mám se smířit s tím, že si holt prodejem výrobků budu zvyšovat základ daně víc, než je "nutné"? A v případě, že by se prodej rozjel a začal generovat víc příjmů, než služby, tak až potom řešil přechod na skutečné výdaje popřípadě založení s.r.o.?
Díky za jakoukoliv radu