Re: Pomoc-Spěchá,Fatktura rok 2005
Pokud se Vám jedná o DPH, tak záleží zda podáte dodat.DP za 12/05 nebo DPH nebudete nárokovat. V daňové evidenci zaúčtujete přijatou fakturu v celkové výši s DPH, úhrada Vám pak půjde do výdajů v období kdy bude uhrazena. Pokud vedete účetnictví a tato faktura se týká nákladů roku 2005, můžete zvolit variantu, že si tuto částku zaúčtujete v r.2006 jako daňově neuznatelnou(samozřejmě v celé výši i s DPH). Nebo můžete podat dod.DP k DPH 12/05 a doúčtovat tuto fakturu do účetnictví. Je to ale komplikované, pokud už máte účetnictví hotové. Záleží o jakou částku se jedná, zda by Vám to r.2005 ovlivnilo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 3. 2006 7:28
Obdželi jsem fakturu s UZP kdo 31.12.2005.Jsem plátce DPH
Co mám dělat ? Mám již uzavřený rok 2005.Jak postupovat.
Děkuji za kladné vyřízení
Libor