Re: Daňové přiznání fyz. osob
zaměstnanci,kteří nemají jiné příjmy ze zaměstnání nemusí, mohou požádat o roč.vyúčt.daní zaměstnavatele, ale i když ani tam nepožádají, tak se nic neděje...osvč musí(podnikatelé fyz.osoby) které mají živnost.opr. a nemají přerušenou činnost..dobrovolné je to u zaměstnanců,kteří si podávají sami - stačí potvrzení o příjmech a zálohách a mohou podávat - firma třeba nemá peníze na vyplacení přeplatků daní..
Vzkaz Iloně
na podnikatele ne, ale na sebe fyz. osobu, takže říkáte, že je to dobré podat daňové přiznání fyzických osob?
Re: Vzkaz Iloně
pokud mate prijmy pouze ze zamestnani (cely rok zhruba stejne prijmy), tak ten preplatek dela par stovek (velmi hrubym odhadem cca 300) - diky zaokrouhlovani - k tomu vam staci potvrzeni o prijmech od zamestnavatele; pokud jste treba pracovala jen cast roku, tak ten preplatek je vyssi (uplatnite si celou nezdanitelnou castku 38040); dale ex. i dalsi odpocitatelne polozky, kterymi si muzete snizit dane (za urcitych podminek)
Budu mit jeste dotaz. Proc jste si nepozadala u vaseho zamestnavatele o rocni zuctovani dani? Mela jste vicero zamestnani soubezne?
Lucko, Marketo.... trochu mi v tom delate "neporadek" :-))))
Naopak: 1. toho byvaleho zamestnavatele (v r. 2005) jste mohla pozadat o rocni zuctovani dani, bohuzel jen do 15.2., takze ted uz ho jen kontaktujte, aby vam vystavil potvrzeni o prijmech...
2. za rok 2005 vam vrati (troufam si tvrdit) celou dan, kterou vam ten zamestnavatel strhnul z platu v r. 2005; ted zalezi na vas a vasich prijmech, jestli se vam to bude chtit vyplnovat
V priznani r. 31 - uhrn od zamestnavatele, 32 - pojistne, 34 - zaklad dane, 46 - Kc 38040,- (uplatnite za cely rok), r. 51 - Kc 950 za kazdy mesic studia (tzn. 5x950,-)...... doporucuji pouzit sablonu napr. tady na BS - 3. stranka se vam vypocte sama podle platnych tabulek
K priznani dokladate i Potvrzeni o evidenci na UP.
Ne, Lucka není moje přezdívka, ale na chvilku jsem si odskočila a odpověděla Vám kolegyně, která se jmenuje Lucka. Každopádně Vám děkuji moc za rady, jste zlatá a zase určitě někdy napíšu dotaz, protože každý den mám tady nějakou perličku. Děkuji moc a přeji příjemný zbytek dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
7. 3. 2006 9:18
dobrý den, chtěla bych se zeptat zda daňové přiznání fyz. osob musí z povinnosti podávat všichni nebo je to "dobrovolné"? Děkuji