může mi prosím někdo poradit, jak mám postupovat při řešení následujícího problému :
Jsem právoplatným členem "Sdružení vlastníků bytových jednotek" v panelovém domě. O provoz a údržbu tohoto domu se staráme prostřednictvím organizace SPRÁVA BUDOV s.r.o. Tato SB s.r.o. vybrala v roce 2005 finance za pronájem umístění kamerového systému a satelitních antén (internet) částku zhruba 25 000 Kč, čož dala písemně navědomí našemu "Sdružení vlastníků bytových jednotek". Toto naše sdružení, mě kontaktovalo s tím, že rozpočítalo 25 000 Kč na jednotlivé podíly, v mém případě je to asi 500 kč, a že jsem povinen zaplatit z tohoto podílu daň dle § 9. zákona 586/1992 Sb. Toto oznámení mi poslali písemně 28.2.2006
Na finančním úřadě si však s tím nevěděli rady. mimo jiné mi bylo řečeno, že je to věcí vedení organizace, a že zdanit příjem 500 Kč snad ani nejde. Nerad bych se dostal do problémů.
7. 3. 2006 9:29
Dobrý den,
může mi prosím někdo poradit, jak mám postupovat při řešení následujícího problému :
Jsem právoplatným členem "Sdružení vlastníků bytových jednotek" v panelovém domě. O provoz a údržbu tohoto domu se staráme prostřednictvím organizace SPRÁVA BUDOV s.r.o.
Tato SB s.r.o. vybrala v roce 2005 finance za pronájem umístění kamerového systému a satelitních antén (internet) částku zhruba 25 000 Kč, čož dala písemně navědomí našemu "Sdružení vlastníků bytových jednotek". Toto naše sdružení, mě kontaktovalo s tím, že rozpočítalo 25 000 Kč na jednotlivé podíly, v mém případě je to asi 500 kč, a že jsem povinen zaplatit z tohoto podílu daň dle § 9. zákona 586/1992 Sb. Toto oznámení mi poslali písemně 28.2.2006
Na finančním úřadě si však s tím nevěděli rady. mimo jiné mi bylo řečeno, že je to věcí vedení organizace, a že zdanit příjem 500 Kč snad ani nejde. Nerad bych se dostal do problémů.
Předem děkuji za radu.