Re: Min mzda autoelektrikáře s maturitou
Aha, no to je divný když nezáleží čim sem, takže když bych byl "jen vyučený" tak by mi zaměstnavatel mohl dát minimálku jako tomu co co je vyučený s maturitou jo??Já měl takovej pocit, že nám tehdá na pracáku ukazovali takovou nějakou tabulku, kde minimálka byla odstupňovaná podle profese a vzdělaní.
Evo, Petr myslel minimalni mzdovy tarif!!!! Petre, mate pravdu, minimalni mzdovy tarif zalezi na vzdelani..... bohuzel vam ani neporadim, kde najdete :-((((
no mate pravdu, nekdy je to fakt rebus (pausalni dan misto vydaje % apod.:-)))) ale posledni dobou se tu s dotazy na min. mzdovy tarif tak trochu roztrhl pytel, tak jsem si rikala, ze nic jineho to byt nemuze (stejne jako "obycejneho" OSVC nebude zajimat pausalni dan;-)
Víte, Ilono,já s tím ztrácím spoustu času,protože pokud neznám odpověď,snažím se jí hledat a tím se učit.Což není případ tazatelů,viz stále se opakující dotazy,někdy až ....chodím sem dlouho a několik chytrých, v dobrém slova smyslu,už odpadlo
tak ted nevim, vy si stezujete, ze ztracite cas hledanim odpovedi ale na druhou stranu, ze se tim ucite.... tak ten cas neztracejte a odpovedi nehledejte.... ja taky neodpovidam na vse nebo nekdy jen upozornim, ze odpovedi lze vyhledat ve vyhledavaci... kdyz dotycnemu nikdo neodpovi, treba si sam vyhleda....
Nemyslím si, že v soukromém sektoru záleží mzdový tarif na vzdělání, ale na skutečně vykonanávané práci. Pokud jako inženýr budu kopat výkopy, těžko mohu požadovat vyšší plat. Takže k původnímu Petrovu dotazu doplním: ano, pokud budete dělat autoelektrikáře oba dva, můžete mít klidně stejnou mzdu s tím vyučeným.
minimalni mzdove tarify (ktere se odviji i od vzdelani) plati i v soukromem sektoru; jejich presnou vysku neznam, ale normalni zamestnanec by se nad ne mel dostat (s normalnim zamestnavatelem :-); jsou ale taci zamestnavatele, kteri vam napari minimalni mzdu a kdyz se vam to nelibi, muzete jit.....
Pro soukromou sféru platí Zákon o mzdě. Zde jsou stanoveny tarifní stupně podle pracovní náplně a k nim přiřazeny minimální tarify. Na vzdělání nezáleží, záleží na vykonávané práci.
Pro státní, rozpočtové a příspěvkové organizace platí Zákon o platu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 3. 2006 9:49
Chci se zeptat jaka je min mzda pro autoelektrikáře s maturitou. Děkuji