Re: konstantní symbol
jinak kazda banka ma svuj konstantni symbol nebo je to jedno?
aby se vědělo, čeho se ta platba týká (zboží služby pojištění...)
na faktuře je dobré ho mít
při platbě přes IT záleží na bance... někde ho striktně vyžadují...
já osobně používám 0008, protože mě nebaví pořád hledat, co kde jak, nikdo mě za to zatím nesežral... důležitější je ten variabilní..
no ona toho má spořitelna více jako raritu - sporožirové účty ,kam se posílaly a někdy i dnes posílají platby přes spojovací účet 26016..../0800 - musí se uvést i specif.symbol,což je číslo sporož.účtu....dodnes někteří zaměstnanci nedonesli přečíslované číslo účtu....tam se mi opravdu někdy zadaří nenapsat specifický..
Od uvádění konstantního symbolu na faktury se dnes upouští. Dříve ho vyžadovaly banky - a sloužil pouze pro statistické účely. Pro nic jiného.
Dnes už je to nepovinný údaj při zadávání příkazů do banky. A co se týká specifických symbolů v České spořitelně - ta už je dávno nepoužívá a pokud nejsou Vaši zaměstnanci schopni vám donést nové číslo účtu - je to i Vaše nedůslednost. Spořitelna starý účet dohledá ale připravte se na to, že si za to budou brát vyšší poplatky a ne od zaměstnance, ale od Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 3. 2006 10:48
dorby den, k cemu slouzi konstantni symbol. Je nutne ho mit na fature? a kdyz platim fakturu pres svuj internetovy ucet a nezadam ho co se stane?
Dik za odpovedi.